Himmelsk Jordgubbscheesecake. Ja! Ni vet min himmelska jordgubbstårta? Detta är som den - fast i cheesecakeformat! Den är enkel att baka och så galet god! Den lena fyllningen mot det krispiga skalet med touch av citron är en ljuvlig kombination. Jordgubbarna kan bytas mot hallon, blåbär eller annan frukt/bär. Enkelt, snabbt och ljuvligt gott. Sommarens godaste Cheesecake! Den kan serveras både kylskåpskall och fryst - du väljer det du gillar bäst. TIPS: * Förvaras i kylskåp i max 3 dygn. * Kan frysas - hållbarhet: upp till 3 veckor. * Bären kan bytas rakt av mot andra bär. * Digestive kan bytas mot andra kex. * Låt inte stå framme för länge i rumstemp då det finns en risk för att kakan börjar smälta. Himmelsk Jordgubbscheesecake, 8-10 bitar: Skal: 100 g smör 200 g digestivekex rivet skal från 1 citron Fyllning: 400 g philadelphiaost 2.5 dl vispgrädde 0.5 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 250 g färska jordgubbar Garnering: 2 dl vispgrädde 50 g färska jordgubbar Gör så här: Skal: 1. Smält smöret och låt stå. 2. Mixa kexen till ett fint smul i en matberedare. Tillsätt sedan smöret samt citronskalet och mixa ihop. 3. Tryck ut smulet i en bakpappersklädd springform med avtagbar kant, 18 cm. Packa hårt i botten och på kanterna - använd botten av ett glas. 4. Ställ in i kylskåpet och låt stå medan du gör fyllningen. Fyllning: 1. Vispa ihop vispgrädde, philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker med elvisp till ett fast fluff. 2. Finhacka jordgubbarna och rör sedan ner dem i smeten. 3. Fyll skalet med fyllningen och jämna ill ytan. 4. Låt stå i kylskåpet i minst 4 timmar. Garnering: 1. Vispa upp grädden fast, spritsa den sedan på kakan. 2. Dela jordgubbarna och sätt fast dem lätt i vispgrädden. 3. Pudra eventuellt över lite frystorkade hallon. Hoppas att det ska smaka! Missa nu inte heller min himmelska jordgubbstårta. Kram! ♥