Halloncheesecake med citron är en underbart god cheesecake! Den bakas enkelt utan ugn och förvaras i frysen. Jag äter den gärna när den är halvtinad/halvfrusen, då är den som allra godast. Citronen höjer smaken av hallon och balanserar det söta från florsockret. Otroligt gott! Här finner ni fler goda recept på cheesecakes.TIPS: Glutenfri: Använd glutenfria digestivekex.Vegansk: Byt smör mot mjölkfritt margarin och mejerier mot växtbaserade alternativ. Hållbarhet: Håller i tre månader i frys.Halloncheesecake med citron:Kakbotten:300 g digestivekex 150 g smörFyllning: 400 g färskost 4 dl vispgrädde1 dl florsocker 1 msk vaniljsockerskal från 1 citron3 msk färskpressad citron250 g hallonDekorering:1.5 dl vispgrädde100 g hallonskal från 1 citronGör så här:Botten: Smält smöret och tag av från värmen.Mixa kexen till ett fint smul i en matberedare. Tillsätt smöret och mixa ihop tills det blandats väl.Tryck ut smulet i en bakpappersklädd springform (22 cm i diameter). Ställ i kylskåpet.Vispa grädde, färskost, florsocker och vaniljsocker till ett fast fluff, med elvisp. Tillsätt citron och hallon, rör ihop.Häll smeten över kexbotten. Bred ut tills du fått en jämn cheesecake. Ställ i frysen och låt stå i minst 4 timmar, gärna över natten.Tag fram och ställ cheesecake i kylskåpet en stund (ca. 10-15 minuter) innan servering.Dekorera med vispad grädde, hallon och citronskal. Lycka till med bakningen! Hoppas att det ska smaka. Missa inte att följa mig på Instagram för mer inspiration.