Morotskaka som cake pops. Jag bakade en morotskaka här om dagen och hittade då en hel påse full med klubbpinnar. Då kom jag på att jag borde baka en till morotskaka att göra cake pops av. Sagt och gjort! Så blev det och här har vi mina ljuvligt goda Morotskaka cake pops! De är verkligen otroligt krämiga och goda. Godare än vanlig morotskaka om jag får säga det själv. Här får jag in lite vit choklad också som gör sig otroligt fint i kontrast mot kryddorna i morotskakan. På en morotskaka är det färskostfrosting och en del av de ingredienserna blandade jag ner i kaksmulet istället. Då blev de extra krämiga! Morotskaka cake pops, 25 st: Morotskaka: 2 ägg 1.5 dl strösocker 1.5 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 1.5 tsk bakpulver 1 tsk malen kanel 0.5 tsk malen kardemumma 0.5 tsk malen ingefära 1 nypa salt 0.75 dl neutral olja - t.ex raps 2 dl finrivna morötter Cake pops- fyllning: 60 g philadelphiaost 1 dl florsocker 1 msk vaniljsocker rivet skal från 1 lime Garnering: 200 g vit choklad ev. lite strössel Gör så här: Morotskaka: 1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och smöra samt bröa en form, 20 cm. 2. Vispa upp ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp i 5 minuter. 3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke för sig och vänd sedan ner dem i äggsmeten. 4. Tillsätt olja och finrivna morötter. Rör ihop till en jämn smet. 5. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 30-40 minuter. Stickan ska vara torr när kakan är klar. Tag ut och låt svalna helt. Cake pops: 1. Smula sönder morotskakan och blanda den med philadelphiaost, florsocker, vaniljsocker och limeskal. Knåda ihop till en kladdig massa. Tillsätt eventuellt lite mer philadelphiaost om massan blir för torr. 2. Rulla massan till 25 jämnstora bollar, lägg på ett bakplåtspapper. Garnering: 1. Smält den vita chokladen över ett vattenbad på låg värme. 2. Doppa klubbpinnarna i chokladen (ca. 1 cm av pinnen) och stick sedan ner dem i bollarna. 3. Låt bollarna stelna i kylskåpet i ca. 30 minuter innan du doppar dem helt i den vita chokladen. Lägg på ett bakplåtspapper och låt stelna en aning innan du strör över strössel. Låt sedan stelna helt i kylskåp. Tips: Veganisera: Byt ut äggen mot 1 dl havregrädde men följ anvisningarna i receptet - vispa alltså havregrädden med strösockret. Använd även en vegansk choklad. Förvaring: Cake popsen går bra att frysa ner, lägg dem då i fryspåsar. De går också att förvara i tätslutande burk med lock, med bakpapper mellan lagren - då i kallt skafferi eller kylskåp. Hoppas att ni ska gilla dessa morotskaka cake pops. Missa inte att följa mig bakom kulisserna på Instagram & Facebook. ♥