<p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/07/img_6973.jpg"> </a>Jag ska säga som min pappa sade här om dagen<br /> - "Det finns bullar & så finns det FRIDAS bullar".<br /> Ja, jag vill inte vara självgod men fy bubblan vilka goda bullar jag bakar!<br /> Mina favoritbullar är faktiskt mina egna Vaniljsnurror.<br /> De är så saftiga, mjuka och oerhört goda.<br /> Fyllningen där jag använder farinsocker istället för strösocker är ljuvlig.<br /> Och alltid äkta vanilj samt äkta Smör!<br /> Lång jästid ger även det mer smak åt bullarna så låt degen jäsa länge.<br /> Stressa inte!</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/07/img_6982.jpg"> </a>Jag tror till och med att ni nästan kan se hur saftiga dessa bullar är?<br /> Lite sådär blanka och fina blir det av en sockerlag som man penslar på direkt efter de gräddats.<br /> Den lägger sig som en "hinna" över bullen och behåller därmed fukten inuti bullen vilket ger supersaftiga bullar.<br /> Och alltid när jag bakar bullar så har jag min storebror i huvudet.<br /> Han står bredvid mig och säger "MER PÄRLSOCKER!!!".<br /> Så på mina bullar snålas det aldrig med pärlsockret. Och jag håller med honom.<br /> Finns det något tråkigare än att beställa in en bulle på ett Café och få typ fem små pärlsockerbitar på?<br /> Pärlsockret ger ju även bullen ett stort lyft utseendemässigt vilket inte alls skadar. Snarare tvärtom! De blir skitsnygga!</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/07/img_6967.jpg"> </a>Nu ska ni få receptet på dessa ljuvliga snurror!</p> <p style="text-align: center"><em>Kanel- och Vaniljsnurror:<br /> </em>5 dl Standardmjölk, rumsvarm<br /> 50 g Jäst<br /> 1.5 msk Kardemummakärnor<br /> 1 dl Strösocker<br /> 1 Ägg<br /> 1 msk Vaniljsocker<br /> 0.5 tsk Salt<br /> 150 g Smör, rumsvarmt<br /> 12-15 dl Kärnvete/Vetemjöl Special</p> <p style="text-align: center"><em>Remons:<br /> </em>200 g Smör, rumsvarmt<br /> 1.5 dl Farinsocker<br /> 1.5 tsk Vaniljpulver<br /> 2.5 msk Kanel, mald - för kanelbullar</p> <p style="text-align: center"><em>Sockerlag:<br /> </em>1 dl Strösocker<br /> 1 dl Vatten</p> <p style="text-align: center"><em>Garnering:<br /> </em>Pärlsocker</p> <p style="text-align: center"><strong>Gör så här:<br /> </strong>Börja med att hälla mjölken i bunken till din assistent.<br /> Smula ner jästen och tillsätt mortlad kardemumma, strösocker, ägg, vaniljsocker och salt.<br /> Rör om tills jästen löst sig.<br /> Tillsätt smöret i bitar och arbeta in vetemjölet lite i taget tills degen släpper bunkens kanter.<br /> Täck över bunken med plastfolie och låt degen jäsa i 1.5 - 2 h.<br /> -<br /> Rör ihop alla ingredienser till renonsen till en slät massa.<br /> Ställ åt sidan.<br /> -<br /> Stjälp upp den färdigjästa degen på lätt mjölad arbetsbänk.<br /> Kavla ut till en stor rektangel och bred sedan på remonsen.<br /> Vik degen på mitten.<br /> Skär ut 2 cm- remsor av hela degen och snurra ihop dem till snurror.<br /> Lägg på bakpapperklädda plåtar och täck med bakduk.<br /> Låt jäsa i 1 h.<br /> -<br /> Sätt under tiden ugnen på 225°C.<br /> -<br /> När bullarna jäst färdigt gräddar du dem mitt i ugnen i 12-15 minuter.<br /> -<br /> Koka under tiden upp strösocker och vatten tills allt socker smält. Pensla sedan sockerlagen på bullarna direkt när de kommit ut ur ugnen.<br /> Strössla över pärlsocker och låt dem sedan svalna på ett galler.</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/07/img_6983.jpg"> </a></p> <div class="article-content"> <div class="article-content"> <div class="article-content"> <div class="article-content"> <div class="article-content"> <p style="text-align: center">LYCKA TILL! ♡</p> </div> </div> </div> </div> </div>