<p style="text-align: center">Hej raringar!<br /> Imorgon är det <em>första advent</em>. Åh så mysigt!<br /> Tänk att tiden går så himla fort. Jag förstår inte vart detta år tagit vägen?<br /> Kändes som att det var igår som vi firade Julafton.<br /> Jag ser fram emot morgondagen. Har förberett 3 kilo pepparkaksdeg inför pepparkaksbak imorgon.<br /> Har även bakat massa saffransbullar och hur mycket julgodis som helst.<br /> Jag ska ta med mig sambon ut på stan imorgon.<br /> Vi tar med oss allt fikabröd (pappa, du kan vara lugn! Du får lite du också! ;-)) och delar ut till den som förmodligen inte fått något adventsfika annars.<br /> Varför ska vi ha hela frysen full när det finns människor som inget har?<br /> Hoppas på att kunna glädja några fina människor i alla fall.. ♥</p> <p style="text-align: center"> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/11/img_9571.jpg"> </a>Bland annat tar vi med oss dessa fantastiska Saffransbullar!<br /> De är fyllda med en smörblandning som jag smaksatt med Apelsin & Vanilj.<br /> Jamen ni hör ju! LJUVLIGT!</p> <p style="text-align: center"> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/11/img_9563.jpg"> </a>Av alla bullar är nog saffransbullar ändå min favorit.<br /> När det blir en riktigt bra smak på vetebrödet.<br /> Egentligen är det ganska tråkigt med vanliga kanelbullar, inte sant?<br /> Saffransbullar for president... ;-)</p> <p style="text-align: center"> <p style="text-align: center"><em>Saffransbullar med Apelsin & Vanilj, 30 st:<br /> </em>1 sats <strong>Bulldeg</strong><br /> 1.5 g Saffran som moralas med 1 tsk Strösocker</p> <p style="text-align: center"> <p style="text-align: center"><em>Remons:<br /> </em>200 g Smör<br /> 1.5 dl Farinsocker<br /> 1 Apelsin, rivet skal<br /> 1 tsk Vaniljpulver</p> <p style="text-align: center"> <p style="text-align: center"><i>Sockerlag:<br /> </i>1.5 dl Vatten<br /> 1.5 dl Strösocker</p> <p style="text-align: center"> <p style="text-align: center"><strong>Gör så här:<br /> </strong>Tillsätt saffranet i mjölken när du arbetar ihop degen enligt anvisningarna.<br /> Täck över bunken med plastfolie och låt degen jäsa i 1.5 – 2 h.<br /> –<br /> Rör ihop alla ingredienser till remonsen till en slät massa.<br /> Ställ åt sidan.<br /> –<br /> Stjälp upp den färdigjästa degen på lätt mjölad arbetsbänk.<br /> Dela degen i två lika stora delar.<br /> Kavla ut första degen till en stor rektangel och bred sedan på hälften av remonsen.<br /> Vik degen på mitten.<br /> Skär ut 2 cm- remsor av hela degen och snurra ihop dem till snurror.<br /> Lägg på bakpapperklädda plåtar och täck med bakduk.<br /> Gör samma med nästa deg.<br /> -<br /> Låt jäsa i 1 h.<br /> Sätt under tiden ugnen på 225°C.<br /> När bullarna jäst färdigt gräddar du dem mitt i ugnen i 12-15 minuter.<br /> –<br /> Koka under tiden upp strösocker och vatten tills allt socker smält. Pensla sedan sockerlagen på bullarna direkt när de kommit ut ur ugnen.<br /> Strössla över pärlsocker och låt dem sedan svalna på ett galler.</p> <p style="text-align: center"> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/11/img_9579.jpg"> </a></p> <p style="text-align: center"> <p style="text-align: center"> <p style="text-align: center">LYCKA TILL! ♥</p> <p style="text-align: center"> <p style="text-align: left"><strong>Tips på andra bullar:<br /> <a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/11/02/saftiga-saffransbullar-med-vaniljfyllning/" target="_blank" rel="noopener"><em>Saftiga Saffransbullar med Vanilj</em></a><br /> <em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/07/29/saftiga-kanel-och-vaniljsnurror/" target="_blank" rel="noopener">Saftiga Kanel- och Vaniljsnurror</a><br /> <a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/03/11/kardemummabullar-med-surdeg/" target="_blank" rel="noopener">Kardemummabullar med Surdeg</a><br /> <a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2014/03/29/2014_march_mandel-och-kanelbullar/" target="_blank" rel="noopener">Mandel- och Kanelbullar</a><br /> <a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2014/06/11/2014_june_nutellabullar/" target="_blank" rel="noopener">Nutellabullar</a><br /> <a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2014/08/13/2014_august_vanilj-och-citronknutar/" target="_blank" rel="noopener">Vanilj- och Citronknutar</a></em><br /> </strong></p>