[caption id="attachment_2146480376" align="aligncenter" width="1707"] Nachosemla. Mjuka brödbitar i fina trekanter med smak av kardemumma som du sedan doppar i mandelmassa och vispgrädde. [/caption] Skaparen av denna ljuvliga Nachosemla är superkonditorn Roy Fares. Det är från honom jag fått inspirationen till mitt recept. Tack Roy, du är ett geni! Nachosemla: Ingredienser nachobröd: 25 g jäst 2.5 dl ljummet vatten eller mjölk 100 g rumsvarmt smör 1 ägg 1 dl strösocker 1 tsk stött kardemummakärnor 1 nypa salt 8 dl vetemjöl Ingredienser Mandelmassa: 200 g skalad sötmandel 2.5 dl florsocker 1 äggvita Gör så här: Nachobröd: Börja med att smula jästen i en bunke. Tillsätt resterande ingredienser - vetemjöl lite i taget. Arbeta degen smidig. Låt jäsa under bakduk i 30 min. Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela degen i 2 bitar. Kavla ut varje del så att den blir i samma storlek som din ugnsplåt. Lägg över den utkavlade degen på bakpappersklädd plåt och rulla med kruskavel. Låt sedan jäsa i ytterligare 15 minuter och grädda sedan i mitten av ugnen i ca. 5-6 minuter. Tag ut och låt svalna en aning innan du skär dem i lagom stora trekanter. Låt sedan svalna helt. Servera med mandelmassa och vispgrädde. Mandelmassa: Mixa mandeln fint i din matberedare. Tillsätt florsocker och äggvita och arbeta samman till en slät massa. Tillsätt eventuellt lite vatten om massa blivit för kompakt - den ska vara krämig. Hoppas att det ska smaka! ♥ Fler Semmelrecept: Semmelcupcakes Semmelmusslor Minisemlor Semmeldessert Semmeltårta Croissantsemla Nutellasemla Semmelbullar Semmelwhoopies Semmelpizza Klassiska Semlor