Lusselängd, också kallad Saffranslängd. Som en enda stor lussebulle. Extra saftig och räcker till många. Jag gjorde min lusselängd till en femfläta. Väldigt festligt och fint. Aldrig mer kommer jag att behöva äta torra lussebullar nu. Detta recept ger supersaftiga lusselängder som går lika bra att baka ut till vanliga lussebullar också. Det roligaste med att baka dessa längder är helt klart att fläta dem. Det är så rogivande och härligt. Prova gärna - här nedan ser du en film på hur jag gör. Lusselängd, 3 st: Ingredienser: 50 g jäst 3 dl mjölk 2 dl grädde 1 dl strösocker 150 g rumsvarmt smör 1 g saffran mortlat med 1 tsk strösocker 12-15 dl vetemjöl 0.5 tsk salt Gör så här: Blanda alla ingredienser (dock endast 10 dl av mjölet) i en stor bunke, gärna den till din bakassistent - men det funkar även med en vanlig om du ska baka för hand. Arbeta ihop en smidig deg - 10 minuter i maskin och 20 minuter för hand. Tillsätt det sista mjölet lite i taget. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela i 15 jämnstora bitar. Rulla varje bit till 30 cm längd. Baka ut dina flätor (film längre ned) och lägg sedan på en bakpappersklädd plåt - max 2 st på en plåt. Låt sedan jäsa i 1.5-2 h. Pensla med ägg och strö eventuellt över pärlsocker. Sätt ugnen på 225c när 20 minuter av jästiden återstår. Grädda sedan mitt i ugnen i ca. 15 minuter, eller tills längderna fått en gyllene färg. Tag ut och låt svalna helt. *Lusselängderna går jättebra att frysa ner. https://youtu.be/oOQGxWD2SdQ Här ser ni hur jag flätar mina längder. Det är busenkelt! Lycka till. ♥