Lussebullar i långpanna. ALDRIG mer torra lussebullar, eller lussekatter om ni hellre föredrar det namnet. Jag kan fortfarande inte sluta tänka på hur himla saftiga och goda dessa blev. Jag har aldrig smakat saftigare lussebullar. Nog för att jag inte brukar få torra lussebullar annars, men dessa.. Ojojoj! Och så bakas de i långpanna istället för att blir rullade- och formade en och en. Det spar en himla massa tid och energi. Jag gjorde degen igår kväll, tryckte ut den i en långpanna och bakade av den i morse. Hur smidigt och enkelt som helst. Lyx att få lussebullar till frukost, eller hur? Lussebullar i långpanna, ca. 30 bitar: Ingredienser: 25 g fäsk jäst 4 dl standardmjölk 2 dl vispgrädde 1 g saffran 1 dl strösocker 2 ägg 1 msk vaniljsocker 0.5 tsk salt 150 g smör, rumsvarmt 12-15 dl vetemjöl + 1 ägg till pensling + blötlagda russin + 1 dl pärlsocker Sockerlag: 1 dl vatten 1 dl strösocker Gör så här: 1. Börja med att lösa jästen i mjölk och grädde, i en stor skål. 2. Mortla saffran tillsammans med 1 tsk strösocker. Häll sedan ner det i jästblandningen. 3. Tillsätt resterande ingredienser, lite mjöl i taget. Arbeta ihop en smidig deg och tryck sedan ut den i en bakpapperklädd långpanna. Dela degen med kniv i 30 bitar. 4. Klä formen med plastfolie och låt stå i kylskåp i 8-10 timmar. 5. Tag ut ur kylskåpet och sätt ugnen på 225°C. 6. Pensla med ägg, tryck fast två russin på varje bulle och strö över lite pärlsocker. 7. Grädda sedan mitt i ugnen i ca. 12-15 minuter, tills bullarna fått en fin gyllene färg. 8. Sockerlag: Koka ihop vatten och strösocker i en kastrull på medelhög värme. Låt sjuda medan bullarna gräddas. 9. Tag ut och pensla direkt med sockerlag. 10. Låt svalna innan du delar bullarna. Förvara i en tätslutande kakburk. Går utmärkt att frysa. Ser ni så saftiga de är? Som jag sade tidigare - ALDRIG mer torra lussebullar! Hoppas att det ska smaka. ♥