När jag bakar med blåbär så tänker jag på min mormor & morfar. Morfar plockade alltid blåbär och jag fick vara med och rensa, provsmaka och frysa in. Mormor kokade sylt och jag fick röra i grytorna. Det var så mysigt. Och det är mysigt att baka med blåbär som jag fått av dem.Jag fick en stor påse och Blåbärsbullar är det första jag bakar med de goda blåbären från dalarna. Jag var även ute på en promenad med pappa igår. Vi plockade löv som jag har som dekoration. Hösten är magisk och jag älskar att ta med mig magin in i köket. Det piffar upp vilken tråkig bild som helst. Ser ni vad goda bullarna ser ut? De är verkligen himmelska! Nu ska ni få ta del av receptet. Eftersom att de allra flesta har ett favoritrecept när det kommer till bulldeg så kommer jag endast att skriva receptet på fyllningen, glasyren och tillvägagångssättet. Vill ni ha förslag på bulldeg så hittar ni det här, här & här. Fyllning till Blåbärsbullar:Smör, rumsvarmtBlåbär, färska eller tinadeStrösockerVaniljsocker Gör så här:Bred på valfri mängd rumsvarmt smör på din utkavlade bulldeg.Strö över strösocker och vaniljsocker. Lägg ut valfri mängd blåbär över hela degen.Rulla ihop degen och skär i 2-3 cm tjocka skivor.Lägg dem tätt i en ugnsfast form och låt dem jäsa 30 minuter.Grädda i mitten av ugnen på 250°C i ca 10 mintuer.Låt svalna helt. Glasyr:4 tsk Vatten2 dl florsocker Gör så här:Rör ihop ingredienserna till en slät glasyr.Ringla den sedan över bullarna. LYCKA TILL! ♡