<div style="text-align: center"> <div> Idag har jag bakat en hel del. Flera olika kaksorter, matbröd och sötebröd.<br />Jag fick stoppa mig själv från att svänga ihop ännu en deg med tanke på att jag stått i köket från i morse tills nu.<br />Tiden går fort i köket bland degar och mjöldamm. Det är ju så himla roligt att baka!</div> <div> </div> <div> </div> <div> </div> <div> <div> När jag hade bakat klart allt så tänkte jag att jag skulle fotografera med detsamma. Letade som en galning efter kameran innan jag kom på att den är i sambons crossbuss. Vi hade ju med den på Enduro-VM i helgen..<br />Så då fick jag damma av min Sonylins och knäppa kort med den genom telefonen. Tänkte för ett ögonblick att jag skulle vänta med fotograferingen till imorgon istället, men imorgon är jag i Dalarna hela dagen, så det fick bli så här. Det blev inte alls lika bra bilder, men visst ser det gott ut ändå? :-)</div> <div> </div> <div> </div> <div> <div><span style="text-decoration: underline">Nu ska ni få ta del av ett recept på en himmelskt god Vaniljkrans.</span></div> <div> </div> <div><em>Ingredienser:<br /></em>50 g Jäst<br />5 dl Standarsmjölk, 37°C<br />11 dl Vetemjöl<br />1 dl Strösocler<br />3 tsk Kardemumma, stött<br />0.5 tsk Salt<br />150 g Smör, rumsvarmt</div> </div> </div> </div> <div style="text-align: center"><em>Remons:<br /></em>1 dl Marsanpulver<br />3 msk Vaniljsocker<br />1 dl Strösocker<br />200 g Smör, rumsvarm</div> <div style="text-align: center"> </div> <div style="text-align: center"><strong>Gör så här:<br /></strong>Börja med att värma mjölken till 37°C tillsammans med kardemumman.<br />Smula jästen i en bunke till din assistent och häll den fingervarma mjölken över jästen.<br />Rör tills jästen löst sig.<br />Blanda mjöl, socker och salt i en bunke och häll sedan över det i degspadet.<br />Klicka i smöret och arbeta ihop till en jämn och smidig deg, ca 5 minuter i assistent (10 min för hand).<br />Låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter.<br />-<br /><strong>Gör remonsen (fyllningen):<br /></strong>Rör ihop det rumsvarma smöret med de övriga ingredienserna.<br />Vispa med ballongvisp tills du fått en mjuk och bredbar massa.<br />Låt stå.<br />-<br />Stjälp upp den färdigjästa degen på mjölat bakbord och arbeta den lite lätt för hand.<br />Dela degen i två delar och lägg undan den ena.<br />Kavla ut den delen du har kvar till en stor rektalgel.<br />Bred på fyllningen och rulla ihop till en tight rulle-<br />Lägg rullen som en cirkel med skarven nedåt i en rund springform.<br />Klipp sneda jack längs hela rullen med en sax och vik snitten bakåt, omväxlande åt höger och vänster.<br />Gör samma sak med den andra degen.<br />Låt kransarna jäsa under bakduk i 40 minuter.<br />Sätt ugnen på 200°C.<br />Pensla de färdigjästa kransarna med ett uppvispat ägg och strö sedan över pärlsocker.<br />Grädda kransarna i nedre delen av ugnen i 15-20 minuter.</div> <div style="text-align: center"> </div> <div style="text-align: center"> </div> <div style="text-align: center"> </div> <div style="text-align: center"> <div> </div> <div> </div> <div> </div> <div> <div> <div> <div><span>LYCKA TILL! ♡</span></div> </div> </div> </div> </div>