<div style="text-align: center"> <div> </div> <div>För ett tag sedan fick jag ett mail av en läsare vid namn Emilia.<br />Hon hade sett Dr. Oetker's Jäsblandning i bakhyllan och undrade om inte jag kan provbaka med den och sedan skriva här i bloggen om det fungerar, och vad jag tycker om produkten. Det tog inte många dagar innan jag provade!</div> <div> </div> <div><strong>Jäsblandning är alltså en blandning mellan torrjäst och bakpulver.<br /></strong>Jäsblandningen är inte känslig för temperatur på degvätskan, vilket betyder att du kan blanda degen med både kall och ljummen vätska. Jäsblandningen blandas med mjölet och sedan arbetar man in resten av ingredienserna. När du arbetat ihop en smidig deg så bakar du ut den. Lägg bullarna på en bakpapperklädd plåt och sedan låter de jäsa i 15 minuter innan gräddning. Superenkelt att baka och det går väldigt fort!<br />1 påse Jäsblandning motsvarar 50 g färsk jäst.</div> <div> </div> <div><em>Jag valde att använda denna när jag bakade bullar igår. Jag hade ca en timme på mig att svänga ihop lite bullar innan vi skulle åka iväg. Och ja, det fungerar. Alldeles utmärkt faktiskt! Jag fick väldigt saftiga och stora bullar på under en timme.</em></div> <div><em> </em></div> <div><em> </em></div> <div><em> </em></div> <div> <div> </div> <div> Här ovan ser ni resultatet av gårdagens bullbak med Jäsblandning!</div> <div> </div> <div> </div> <div> </div> <div> <div> Jag tänkte dela med er av detta recept till er också. </div> </div> <div>Även fast jag föredrar färsk jäst (för känslans skull) så kan det vara toppen att ha en Jäsblandning i skåpet om man skulle få för sig att baka bullar sisådär en timme innan man är bortbjuden.. :-)</div> <div> </div> <div><em>Ingredienser:<br /></em>1 påse Jäsblandning<br />1 kg Vetemjöl<br />0.5 dl Strösocker<br />0.5 dl Sirap, ljus<br />6 dl Mjölk<br />100 g Smör, rumsvarmt<br />1 krm Salt<br />2 tsk Kardemumma</div> <div> </div> <div><em>Vaniljremons:</em><br />200 g Smör, rumsvarmt<br />1 dl Marsanpulver<br />1 dl Strösocker<br />2-3 msk Vaniljsocker</div> <div> </div> <div><em>Sockerlag:<br /></em>1 dl Strösocker<br />0.5 dl Vatten<br />-<br />Koka ihop socker och vatten i en liten, tjockbottnad kastrull.<br />Låt koka tills allt socker smält.<br />Tag sedan av från värmen.</div> <div> </div> <div> </div> <div> </div> <div><strong>Gör så här:<br /></strong></div> <div>Börja med att sätta ugnen på 225°C och blanda remonsen.</div> <div>Häll alla ingredienser till fyllningen i bunken till din bakmaskin/assistent.<br />Kör ihop en smidig deg, ca 5 minuter på hög hastighet.<br />Dela degen i två och kavla ut varje bit till en rektangel ca 40x20 cm.<br />Bred på fyllningen och vik degen på mitten, på långsidan.<br />Skär 2 cm tjocka remsor av degen och tvinna dem, snurra sedan ihop dem till en bulle.<br />Lägg på bakpapperklädd plåt och låt jäsa i 15 minuter.<br />Pensla alla bullar med lätt uppvispat ägg och strö över pärlsocker.<br />-<br />Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter.<br />Pensla bullarna med sockerlag direkt när du tagit ut dem ur ugnen.<br />Låt svalna på galler innan du lägger dem i påsar som du försluter.</div> <div> </div> <div> </div> <div> </div> <div> <div> </div> <div> </div> <div> </div> <div> <div>LYCKA TILL! ♡</div> <div> </div> </div> </div> </div> </div>