[caption id="attachment_2146478601" align="alignnone" width="708"] Ja, en härlig sommardag och ett stort fat med massa härliga Kanelbullar, vad mer kan man önska (förutom ett glas saft)?[/caption] Jag har delat detta recept ett par gånger tidigare, men tänker att det aldrig kan delas för många gånger, så här kommer det igen, i en liten uppdaterad version. Samma recept, men bara lite, lite bättre. Saftiga Kanelsnurror, 30 st: 5 dl standardmjölk 50 g jäst 1.5 msk mortlade kardemummakärnor 1 dl strösocker 1 ägg (går att utesluta) 1 msk vaniljsocker 0.5 tsk salt 150 g smör, rumsvarmt 12-15 dl vetemjöl Remons: 200 g smör, rumsvarmt 1.5 dl farinsocker 1 tsk vaniljpulver 3 msk kanel, mald 200 g mandelmassa Sockerlag: 1.5 dl Strösocker 1.5 dl Vatten Garnering: Pärlsocker Gör så här: Börja med att vispa ihop alla ingredienser till fyllningen (remonsen) med en elvisp, ställ åt sidan. Häll mjölken i bunken till din assistent. Smula ner jästen och tillsätt mortlad kardemumma, strösocker, ägg, vaniljsocker och salt. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt smöret i bitar och arbeta in vetemjölet lite i taget tills degen släpper från bunkens kanter. Stjälp upp degen på väl mjölat bakbord och dela i två delar. Kavla sedan ut en del i taget till en rektangel. Bred på hälften av remonsen och vik sedan degen på mitten. Skär 2 cm breda remsor av degen och tvinna dem, snurra sedan ihop dem till en bulle och lägg på en bakpapperklädd plåt. Upprepa med den andra degbiten. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca. 1.5 h. Sätt ugnen på 225°C när det är 20 minuter kvar av jästiden. Grädda sedan mitt i ugnen i ca. 8-9 minuter. Gör nu sockerlagen. Tag ut bullarna ur ugnen och pensla genast på sockerlagen. Strö sedan över pärlsocker och låt svalna. Hoppas att det ska smaka! Kram på er! ♥