Vaniljbullar med smörfyllning som även den smakar av vanilj. Och smör. Dessa bullar gör succé hos både stora och små!Vaniljbullar kan vara min absoluta favoritbulle faktiskt! Särskild denna med en smörig fyllning som smakar av vanilj och blir lite som en kola undertill efter gräddning. Otroligt goda! Ni bara måste prova dessa om ni är team vanilj! Här finner ni fler härliga recept på bullar! Till exempel kanel, citron och kärleksmums. Och här finner ni en video på när jag bakar bullar.Vaniljbullar med smörfyllning, 30 st:Fyllning:200 g rumsvarmt smör1.5 dl farinsocker1 dl strösocker2 tsk vaniljsocker1 tsk vaniljpulverIngredienser:5 dl vatten50 g jäst1 tsk mortlad kardemumma1 dl strösocker0.5 dl vaniljsocker0.5 tsk salt150 g rumsvarmt smör14 dl vetemjölSockerlag:1 dl strösocker1 dl vattenGarnerng:1 dl pärlsockerGör så här:Börja med att vispa ihop alla ingredienser till fyllningen med en elvisp, ställ åt sidan.Häll vatten i bunken, gärna den till din assistent. Smula ner jästen och tillsätt mortlad kardemumma, strösocker, vaniljsocker och salt. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt smöret i bitar och arbeta in vetemjölet lite i taget tills degen släpper från bunkens kanter, ca. 10 minuter.Stjälp upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en stor rektangel. Bred på fyllningen och rulla sedan ihop degen från långsidan.Skär 3 cm breda skivor av degen och lägg dem sedan på en bakpapperklädd plåt.Låt bullarna jäsa under bakduk i ca. 1.5 h.Sätt ugnen på 225°C när det är 20 minuter kvar av jästiden.Gör nu sockerlagen: Koka ihop strösocker och vatten i en kastrull på medelhög värme. Låt koka i ett par minuter och tag sedan av från värmen. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca. 8-9 minuter, tills de fått fin färg på både ytan och undersidan (lyft försiktigt en bulle för att kika). Tag ut bullarna ur ugnen och pensla genast på sockerlagen. Strö sedan över pärlsocker och låt svalna. Lycka till med bakningen!