Sockerbullar med vanilj och citron. Sötsyrliga bullar som riktigt smälter i munnen. Gör varje fikastund till fest! Att pensla dem med smält smör och doppa i strösocker tar bullarna till oanade höjder. Japp! Sockerbullar med vanilj och citron, 25 st: Fyllning: 250 g rumsvarmt saltat smör 2 dl farinsocker 1 dl vaniljsocker Rivet skal från 2 st citroner Bulldeg: 5 dl kall standardmjölk 50 g jäst 0.5 msk mortlade kardemummakärnor 1 dl strösocker 1 ägg 1 msk vaniljsocker 0.5 tsk salt 150 g saltat smör, rumsvarmt 12-15 dl vetemjöl special + 1 ägg att pensla med Garnering: 100 g smör 1 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 1 tsk mortlade kardemummakärnor Gör så här: Fyllning: Börja med att vispa ihop alla ingredienser till fyllningen med en elvisp eller i en matberedare, ställ åt sidan. Bulldeg: 1.Häll mjölken i bunken till din assistent. Smula ner jästen och tillsätt mortlad kardemumma, strösocker, ägg, vaniljsocker och salt. Rör om tills jästen löst sig. 2. Tillsätt smöret i bitar och arbeta in vetemjölet lite i taget tills degen släpper från bunkens kanter. 3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och kavla sedan ut till en stor rektangel (ca. 1 cm tjock deg). Bred på fyllningen och vik degen på mitten. 4. Skär ca. 2 cm breda remsor och snurra till bullar, lägg på en bakpapperklädd plåt. 5. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca. 1.5 h. Sätt ugnen på 225°C när det är 20 minuter kvar av jästiden. 6. Pensla bullarna med ägg grädda mitt i ugnen i ca. 10-12 minuter - tills de är mörkt gyllene i färgen. 7. Smält smöret och pensla det på bullarna efter gräddning. Doppa i strösocker som du blandat med vaniljsocker och kardemumma. Lägg på avsvalningsgaller och låt svalna helt. Hoppas att det ska smaka. ♥