Sockerbullar med vanilj och citron. Sötsyrliga bullar som riktigt smälter i munnen. Gör varje fikastund till fest! Att pensla dem med smält smör och doppa i strösocker tar bullarna till oanade höjder. Japp! Sockerbullar med vanilj och citron, 25 st:Fyllning:250 g rumsvarmt saltat smör2 dl farinsocker1 dl vaniljsockerRivet skal från 2 st citronerBulldeg:5 dl kall standardmjölk50 g jäst0.5 msk mortlade kardemummakärnor1 dl strösocker1 ägg1 msk vaniljsocker0.5 tsk salt150 g saltat smör, rumsvarmt12-15 dl vetemjöl special+ 1 ägg att pensla medGarnering:100 g smör1 dl strösocker2 tsk vaniljsocker1 tsk mortlade kardemummakärnorGör så här:Fyllning:Börja med att vispa ihop alla ingredienser till fyllningen med en elvisp eller i en matberedare, ställ åt sidan.Bulldeg:1.Häll mjölken i bunken till din assistent. Smula ner jästen och tillsätt mortlad kardemumma, strösocker, ägg, vaniljsocker och salt. Rör om tills jästen löst sig.2. Tillsätt smöret i bitar och arbeta in vetemjölet lite i taget tills degen släpper från bunkens kanter.3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och kavla sedan ut till en stor rektangel (ca. 1 cm tjock deg). Bred på fyllningen och vik degen på mitten.4. Skär ca. 2 cm breda remsor och snurra till bullar, lägg på en bakpapperklädd plåt.5. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca. 1.5 h.Sätt ugnen på 225°C när det är 20 minuter kvar av jästiden.6. Pensla bullarna med ägg grädda mitt i ugnen i ca. 10-12 minuter - tills de är mörkt gyllene i färgen.7. Smält smöret och pensla det på bullarna efter gräddning. Doppa i strösocker som du blandat med vaniljsocker och kardemumma. Lägg på avsvalningsgaller och låt svalna helt. Hoppas att det ska smaka. ♥