Vad finns det väl som är bättre än en riktigt saftig, nygräddad kanel- och kardemummabulle? Ingenting! Dessa smakar precis som de bullarna du kan köpa på stans bageri. Saftiga, fina att se på och så goda att de nästan smälter i munnen. Här finner ni mina bästa tips för att lyckas med riktigt saftiga bageribullar hemma i ert eget kök. Med små enkla knep kan du faktiskt skapa magi! Saftiga kanel- och kardemummabullar, 25 st: Bulldeg: 5 dl kall standardmjölk 50 g jäst 1 msk mortlade kardemummakärnor 1 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 0.5 tsk salt 150 g smör, rumsvarmt 12-15 dl vetemjöl special Fyllning: 250 g rumsvarmt saltat smör 200 g mandelmassa 2 dl farinsocker 1 msk vaniljsocker 1 msk bortlade kardemummakärnor 3 msk kanel Sockerlag: 1.5 dl vatten 1.5 dl strösocker Garnering: 1 tsk mortlade kardemummakärnor 1 dl råsocker Gör så här: Fyllning: 1. Börja med att vispa ihop alla ingredienser till fyllningen med en elvisp eller i en matberedare, ställ åt sidan. Bulldeg: 1.Häll mjölken i bunken till din assistent. Smula ner jästen och tillsätt mortlad kardemumma, strösocker, vaniljsocker och salt. Rör om tills jästen löst sig. 2. Tillsätt smöret i bitar och arbeta in vetemjölet lite i taget tills degen släpper från bunkens kanter. 3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och kavla sedan ut till en stor kvadrat. Bred på fyllningen och vik degen på mitten. 4. Skär ca. 2 cm breda remsor som du tvinnar och snurrar ihop till bullar. 5. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca. 1.5 h. Sätt ugnen på 225°C när det är 20 minuter kvar av jästiden. 6. Grädda mitt i ugnen i ca. 8-9 minuter. Gör nu sockerlagen: 1. Blanda vatten och strösocker i en liten kastrull och låt koka upp. Tag av från värmen och låt stå tills bullarna är klara. 2.Tag ut bullarna ur ugnen och pensla genast på sockerlagen. Blanda kardemumma och råsocker till garneringen som du strör på direkt efter att du penslat bullarna med sockerlagen. Hoppas att det ska smaka. ♥