Lussebullar med fyllning, mina vänner. Det är de godaste lussebullar jag någonsin ätit. Förstår inte varför inte alla lussebullar innehåller någon form av smörfyllning? När ni provat dessa så tror jag att ni, liksom jag, har svårt för att återgå till de klassiska bullarna. En supersaftig bulle fylld med vaniljsmör, penslad med smör och doppad i socker. Ja, som en hybrid av lussebulle och sockerkringla. Saffransbullar med vaniljfyllning har jag gjort många gånger tidigare, men inte denna variant. Klicka här för recept på klassiska lussebullar.Lussebullar med fyllning, 35 st:Fyllning:150 g smör 1 dl strösocker1 dl vaniljsockerBulldeg: 500 g kall standardmjölk 50 g färsk jäst1 g saffran2 dl strösocker1 msk vaniljsocker1100 g vetemjöl (ca. 18 dl)200 g rumsvarmt smör 0.5 tsk saltPensling: 130 g smör 2 dl strösockerGör så här:Fyllning: Rör ihop samtliga ingredienser till en krämig fyllning, låt stå.Bulldeg: Lös jästen i mjölken, gärna i en skål till din assistent. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop en smidig deg. Låt maskinen gå på låg hastighet i 20 minuter. Du kan också knåda för hand, gärna lika länge.Stjälp upp degen på lätt mjölad bakbänk och kavla ut den till en stor rektangel.Bred på fyllningen och vik degen i ett treslag.Skär ca. 2 cm breda remsor av degen och rulla ihop dem så som du rullar lussebullar.Lägg på plåtar och låt jäsa till dubbel storlek, i ca. 2 timmar i rumstemperatur.Sätt ugnen på 225°c över/undervärme och grädda bullarna mitt i ugnen i ca. 8-10 minuter, tills de är gyllene i färgen.Tag ut ur ugnen och låt svalna en aning innan du penslar dem med smält smör och doppar dem i strösocker.Låt sedan svalna helt på avsvalningsgaller. Lycka till i köket! Missa inte att följa mig på Instagram för massa inspiration.