[caption id="attachment_2146483595" align="alignnone" width="1830"] Saftiga Kardemummabullar med vaniljkräm likt de du köper på bageri. En favoritbulle för stora som små.[/caption] Dessa kardemummabullar med vaniljkräm blir otroligt saftiga och goda.De är verkligen himmelskt goda, och väldigt roliga att baka om ni frågar mig. I bullarna har jag givetvis hemkokt vaniljkräm, för på så vis blir det allra godast. Inte sant? Men om det nu är så att du varken orkar eller vill koka egen vaniljkräm så funkar det även med färdigköpt. Det blir också gott vill jag lova. Kardemummabullar med vaniljkräm, ca. 30 st: Ingredienser Bulldeg: 5 dl standardmjölk 50 g jäst 1.5 msk mortlade kardemummakärnor 1 dl strösocker 1 ägg 2 tsk vaniljsocker 0.5 tsk salt 150 g smör, rumsvarmt 12-15 dl vetemjöl special Fyllning: 200 g smör, rumsvarmt 2 dl strösocker 1 msk mortlade kardemummakärnor 1 tsk vaniljsocker 2.5 dl vaniljkräm - recept här Sockerlag: 1.5 dl strösocker 1.5 dl vatten Gör så här: Fyllning: 1. Börja med att vispa ihop alla ingredienser till fyllningen (utom vaniljkräm) med en elvisp, ställ åt sidan. Bullar: 1. Blanda samtliga ingredienser till degen i en stor bunke, gärna i den till din assistent om du har en sådan. Arbeta sedan ihop degen i maskin på låg hastighet i 15 minuter. För hand ca. 20 minuter. 2. Stjälp upp degen på väl mjölat bakbord och dela i två delar. Kavla sedan ut en del i taget till en rektangel. Bred på hälften av smörfyllningen och vik sedan degen på mitten. 3. Skär 2 cm breda remsor av degen och tvinna dem, snurra sedan ihop dem till en bulle och lägg på en bakpapperklädd plåt. Upprepa med den andra degbiten. 4. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca. 1.5 h. Sätt ugnen på 225°C när det är 20 minuter kvar av jästiden. 5. Gör försiktigt en grop i varje bulle och spritsa sedan i vaniljkrämen. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca. 10 minuter. Gör nu sockerlagen – koka ihop socker och vatten i en kastrull på medelhög värme. Låt svalna. 6. Tag ut bullarna ur ugnen och pensla genast på sockerlagen. Strö sedan över pärlsocker och låt svalna Hoppas att det ska smaka! Glöm inte att spana in min youtubekanal.