Ljuvliga Citronbullar. Ja, alltså bullar med lemoncurd. Dessa blir härligt sötsyrliga med fyllning av både vaniljsmör och lemoncurd. En ny favorit hos mig faktiskt! Och en bulle som passar perfekt till påsk? Citronbullar, 25 st: Bulldeg: 5 dl kall standardmjölk 50 g jäst 1 dl strösocker 1 ägg (går att utesluta) 1 msk vaniljsocker 0.5 tsk salt 150 g saltat smör, rumsvarmt 12-15 dl vetemjöl special Fyllning: 200 g rumsvarmt smör 1.5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1.5 dl lemoncurd - recept här Sockerlag: 1.5 dl vatten 1.5 dl strösocker Garnering: 1 dl pärlsocker Gör så här: Fyllning: Börja med att vispa ihop alla ingredienser (utom lemoncurd) till fyllningen med en elvisp eller i en matberedare, ställ åt sidan Bulldeg: 1.Häll mjölken i bunken till din assistent. Smula ner jästen och tillsätt strösocker, ägg, vaniljsocker och salt. Rör om tills jästen löst sig. 2. Tillsätt smöret i bitar och arbeta in vetemjölet lite i taget tills degen släpper från bunkens kanter. 3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och kavla sedan ut till en stor kvadrat (ca. 1 cm tjock deg). Bred på smörfyllningen och vik degen på mitten. Skär i två centimeter breda remsor som du tvinnar- och snurrar till bullar, lägg sedan på en bakpappersklädd plåt. 4. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca. 1.5 h. Sätt ugnen på 225°C när det är 20 minuter kvar av jästiden. 5. Spitsa lite lemoncurd i varje bulle och grädda sedan mitt i ugnen i ca. 8-9 minuter. Gör nu sockerlagen: Blanda vatten och strösocker i en liten kastrull och låt koka upp. Låt sedan sjuda tills bullarna är klara, tag av från värmen. 8.Tag ut bullarna ur ugnen och pensla genast på sockerlagen innan du toppar med pärlsocker. Låt svalna innan du flyttar dem från plåten. Hoppas att det ska smaka. ♥