Bästa receptet på Kanelbullar, det har jag delat med er tidigare men tänkte att det kan vara värt att dela det igen. Kanelbullar alltså, höstens (årets?) stora favorit att både baka och äta. En nygräddad kanelbulle med ett glas mjölk eller saft går inte av för hackor, visst? Igår blev jag så sugen på Kanelbullar att jag gjorde en gigantisk kanelbulle istället för många små. Så enkelt det var, och så fort det gick. Och GOTT, ja det blev det. Bästa receptet på kanelbullar: Receptet ger ca. 30 normalstora Kanelbullar, eller två gigantiska som den ovan. Här finner ni beskrivning på hur du bakar ut vanliga bullar av denna deg. Ingredienser: 5 dl standardmjölk 50 g jäst 1.5 msk mortlade kardemummakärnor 1 dl strösocker 1 ägg (går att utesluta) 1 msk vaniljsocker 0.5 tsk salt 150 g smör, rumsvarmt 12-15 dl vetemjöl Remons: 200 g smör, rumsvarmt 1.5 dl farinsocker 1 tsk vaniljpulver 3 msk kanel, mald 200 g mandelmassa Sockerlag: 1.5 dl Strösocker 1.5 dl Vatten Garnering: Pärlsocker Gör så här: Börja med att vispa ihop alla ingredienser till remonsen (fyllningen) med en elvisp, ställ åt sidan. Häll mjölken i bunken till din assistent. Smula ner jästen och tillsätt mortlad kardemumma, strösocker, ägg, vaniljsocker och salt. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt smöret i bitar och arbeta in vetemjölet lite i taget tills degen släpper från bunkens kanter. Stjälp upp degen på väl mjölat bakbord. Kavla sedan ut degen till en lång rektangel (ca. 60x20cm), bred på remonsen och rulla sedan ihop på längden. Dela degrullen på mitten och tvinna varje del, snurra sedan ihop till en stor bulle och lägg de i en varsin springform, 24 cm, och låt sedan jäsa i 1.5-2 h. Sätt ugnen på 225°C när det är 20 minuter kvar av jästiden. Grädda sedan varje bulle mitt i ugnen i ca. 15 minuter. Gör nu sockerlagen. Tag ut "bullarna" ur ugnen och pensla genast på sockerlagen. Strö sedan över pärlsocker och låt svalna. Hoppas att det ska smaka. ♥