Dessa hamburgerbröd är mina favoriter. De blir så himla saftiga och goda. Ljuvliga! Veganska hamburgerbröd, 10 st: 25 g jäst 2.5 dl vatten, fingervarmt 0.5 dl olivolja 6 dl vetemjöl 1 tsk salt Garnering: Vatten Sesamfrön Gör så här: Börja med att smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt resterade ingredienser och arbeta ihop en smidig deg, 10 minuter för hand eller 5 minuter i maskin. Täck med bakduk och låt jäsa i 30 minuter. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Dela i 10 jämnstora delar. Forma varje bit till en boll, lägg på bakpapperklädd plåt. Täck med bakduk och låt jäsa i 30 minuter. Sätt under tiden ugnen på 225°C. Pensla de färdigjästa bullarna med vatten och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen i ca. 10-12 minuter, tills de fått en fin färg. Tag ut och låt svalna på galler. Lite senare idag kommer det upp ett recept på burgare där jag använt just dessa bröd. Följ bloggen via facebook eller instagram för att inte missa när nya inlägg postas! Kram. ♥ Fler veganska recept: Chokladmousse Kladdkakemuffins Kokosglass Chokladtryffel på 2 ingredienser Jordgubbsglass One pot pasta