Skogaholmslimpa, allas vårt barndomsbröd - inte sant? Det ger mig barndomsminnen. Och nu har jag nämligen kommit över ett originalrecept på skogaholmslimpa som jag vill dela med er. Skogaholmslimpa, 2 st: Ingredienser: 3.5 dl vatten, rumsvarmt 50 g jäst 2 tsk salt 20 g smör 1 dl sirap, ljus 6 dl vetemjöl 4 dl rågsikt Gör så här: Börja med att lösa jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt sedan resterande ingredienser - mjölet lite i taget. Knåda ihop en slät och spänstig deg - jag knådar för hand. Låt degen jäsa under duk i 30-35 minuter. Stjälp upp degen på ett bakbord och dela den i två delar. Forma båda degbitarna till avlånga limpor, lägg på bakpappersklädd plåt och låt jäsa under duk i 45 minuter. Sätt ugnen på 250°C. När ugnen blivit varm så sätter du in limporna, spraya in lite vatten innan du stänger luckan. - Det gör limporna saftiga. Grädda limporna i 5 minuter och sänk sedan värmen till 200°C och grädda limporna i ytterligare 25-30 minuter. Låt svalna helt på avsvalningsgaller innan du skär upp dina skogaholmslimpor. Här ser ni bilder på det gamla receptet. Så roligt, eller hur? :) Tips på andra matbröd: Knådfrida Frallor på 4 ingredienser Rustika Baguetter Barkis Formfranska Grytbröd Påskbröd med hårdkokta ägg Grovt Filmjölksbröd