<p style="text-align: center">Hej på er!<br /> Hoppas att ni hade en fin fredag igår och en mysig start på denna lördag.<br /> Jag hade en väldigt trevlig fredag igår. Var på Julbord med sambons jobb.<br /> Det finns ett ställe som heter Södra Vattentornet här i Örebro, där var vi.<br /> Och det var god mat och tre julshower.<br /> De var personalen som serverade oss mat och dryck som sedan släckte ner lokalen och började sjunga, dansa och underhålla oss gäster.<br /> Ja, det var en riktigt lyckad kväll med fantastiskt sällskap. ♥</p> <p style="text-align: center"> <p style="text-align: center"> <p style="text-align: center">Här om dagen (det var igår va?) så skrev jag ut en fråga till er på instagram.<br /> Där frågade jag ifall jag får använda era bilder på det ni bakat efter mina recept.<br /> Det var många som tyckte att detta var en TOPPENBRA idé.<br /> Så imorgon kommer första inlägget "Läsarnas dag" upp.<br /> Varje söndag från imorgon kommer jag att lyfta er läsare/följare här i bloggen med era fina bilder.<br /> Ni är alla så otroligt duktiga på att baka och fota era bakverk så det är inte mer än rätt att ni får synas här i bloggen.<br /> Det känns som att ni bli mer delaktiga och att vi tillsammans skapar riktigt bra inlägg.<br /> Hur tycker ni att det låter? :-)</p> <p style="text-align: center"> <p style="text-align: center">Jag har i alla fall valt att tjuvstarta idag med en bild på fantastiska <em>baguetter</em>.<br /> Receptet som Sofia har följt är mitt recept på <strong>Rustika baguetter</strong>, ni hittar det under bilden här nedan.</p> <p style="text-align: center"> <p style="text-align: center"> Ser ni vilka ljuvliga Baguetter?<br /> Det är <strong><a href="https://www.instagram.com/sofia_j_h/" target="_blank" rel="noopener">Sofia</a></strong> som är ägare till denna bild samt skapare av dessa fina bröd.<br /> Tusen tack till goa Sofia (som gav ett toppbetyg på detta recept) för din fina bild! :-)</p> <p style="text-align: center"> <div style="text-align: center"> <div><em>Rustika Baguetter, 4 st:<br /> </em>50 g Jäst<br /> 6.5 dl ljummet Vatten<br /> 2 tsk Himalayasalt<br /> 2 Ägg<br /> 2.5 dl Vetemjöl<br /> 13 dl Vetemjöl Special</div> </div> <p style="text-align: center">Gör så här:<br /> Börja med att lösa jästen i det ljumma vattnet, i en bunke till din bakmaskin/assistent.<br /> Tillsätt sedan saltet, äggen och de båda mjölsorterna.<br /> Arbeta ihop till en ganska lös, men smidig deg i ca 8 minuter på hög hastighet.<br /> Låt degen jäsa under bakduk i 1 timme.<br /> –<br /> Sätt ugnen på 250°C och sätt in din baksten, eller en plåt.<br /> –<br /> Stjälp upp degen på ett väl mjölat bakbord och dela den i 4 delar.<br /> Vrid ut baguetterna och lägg på bakplåtspapper, på en brödspade.<br /> <em>Var väldigt försiktig med degen så att du inte punkterar luftbubblorna som jäst upp under jästiden.</em><br /> Innan du lägger in baguetterna i ugnen så är det bra om du kastar in 0.5 dl vatten först.<br /> Stäng luckan i 7 sekunder och skjutsa sedan in baguetterna.<br /> Låt de gräddas i 250°C de första 5 minuterna.<br /> Sänk sedan till 200°C och grädda baguetterna i ytterligare 15 minuter.<br /> –<br /> Låt bröden sedan svalna på ett galler innan du kan njuta av vinterns godaste baguetter!</p> <p style="text-align: center"> <p style="text-align: center"> <p style="text-align: center">LYCKA TILL! ♥</p>