Nattjästa Dinkelfrallor med krispig yta och segt inkråm fullt med luftbubblor. Precis som frallor på bageri.Jag har tidigare delat recept på nattjästa frallor och kalljästa kikärtsfrallor här på bloggen vilket har blivit otroligt poppis. Och ett efterfrågat recept är nattjästa frallor på dinkelmjöl. Så, vem vore jag ifall jag inte knåpade ihop ett sådant recept till alla er? Här kommer det! Frallorna blir helt galet bra! Precis som på bageri, om inte bättre. Jag toppar mina nattjästa dinkelfrallor med lite krasse. Det tycker jag är himla gott!Om ni är sugna på att baka något annat bröd inför helgen så finner ni massor av härliga recept på bröd här - under kategori bröd.Nattjästa dinkelfrallor, 12 st:10 g färsk jäst 5 dl kallt vatten10 dl siktat dinkelmjöl2 tsk saltGör så här:Lös jästen i vattnet i en skål. Tillsätt resterande ingredienser och rör ihop en ganska lös deg, rör ordentligt så att du slipper mjölklumpar.Täck med plast och låt stå i kylskåpet i 12 timmar.Sätt ugnen på 225° varmluft eller 250°c över/undervärme, klä en plåt med bakplåtspapper.Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den försiktigt i 12 jämnstora delar, med degskrapa eller vass kniv. Lägg på plåten.Låt jäsa under bakduk medan ugnen blir varm, i ca. 20 minuter.Grädda bröden mitt i ugnen i ca. 12 minuter, tills de fått fin färg. Om du gräddar bröden i över/undervärme så måste du sänka temperaturen till 225°c när du stoppar in bröden i ugnen! Vid varmluft behöver du inte göra någonting. Lycka till med bakningen! Glöm inte att kika in på min instagram för mer inspiration!