[caption id="attachment_2146484154" align="aligncenter" width="2000"] Nattjäst morotsbröd i långpanna som räcker till många. Du gör degen på kvällen och gräddar brödet lagom till frukost dagen efter. Morötterna ger både saftighet och härlig smak![/caption] Denna bild visar tydligt hur saftigt detta bröd är. Det innehåller ju morötter vilket bidrar till extra mycket saftighet. Och det här med att jäsa bröddegen i kylskåpet över natten, ja visst är det fenomenalt? Du rör ihop degen ikväll, häller ut på plåten och ställer den i kylskåpet över natten. Sedan tassar ni upp imorgon bitti och sätter igång ugnen, tar ut brödet ur kylen och gräddar av. Så har ni nygräddat till frukost bara sådär. Älskar det! Nattjäst morotsbröd i långpanna, 20 st: Ingredienser:25 g jäst6 dl vatten7 dl siktat dinkelmjöl6 dl vetemjöl2 st morötter, finrivna2 tsk salt Gör så här:1. Lös jästen i vattnet och tillsätt resterande ingredienser. Rör ihop till en deg. Stjälp upp degen i en bakpappersklädd långpanna och plasta in. Ställ i kylskåpet över natten (8-12 h).2. Tag fram degen ur kylskåpet och sätt ugnen på 225°c, låt plåten stå i rumstemperatur medan ugnen blir varm.3. Olja in en kniv och skär degen i rutor, försiktigt.4. Grädda brödet mitt i ugnen i ca. 20-25 minuter, tills det är gyllene på både över- och undersidan. Tag ut och låt svalna innan du bryter brödet i de rutor du skar innan gräddning. Hoppas att det ska smaka! ♥ Glöm inte att klicka här för fler härliga brödrecept!