Dessa tortilla blir fluffiga, mjuka, saftiga och otroligt goda. Enkla att baka är de också. Ja, ni bara måste prova dessa. Tortillabröd, 10 st: 25 g jäst 5 dl vatten, 37°C 0.5 dl olivolja 5 dl vetemjöl 5 dl dinkelsikt 1 tsk salt - Lös jästen i vattnet. Rör ner resterande ingredienser, lite mjöl i taget. Arbeta ihop en smidig deg med mjöl efter behov. Knåda degen för hand tills den är smidig och släpper från bunkens kanter. Täck med en bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, ca. 40 minuter. Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och dela den i 10 lika stora delar. Kavla ut varje bit lagom tunt. Hetta upp en stor panna ordentligt och stek varje bröd i 30-40 sekunder på varje sida. Det går fort - så håll koll. Lägg de färdiga bröden i en bakduk så att de håller sig mjuka. Låt svalna och servera direkt eller lägg i plastpåsar. Går utmärkt att frysa. Lycka till med dina tortillas! Stor kram. ♥