Hej fina ni! Vilket väder denna onsdag bjuder på! Strålande sol och klarblå himmel. Fåglarna kvittrar och jag har riktiga vårkänslor i kroppen. Så himla härligt. Dock kommer jag inte ut mer än med hundarna, men man får vara glad för det lilla. Har jobb upp över öronen denna vecka. Jobbar ikapp en massa nu! Och när man har mycket jobb är det ju smidigt med recept på bakverk som sköter sig själva under bakning, eller hur? Idag har jag ett sådant recept till er! Ett recept på ljuvliga Småfrallor som endast kräver 4(!) ingredienser. De ska jäsa över natten eller en från morgon till kväll och de blir precis som jag vill ha ett bröd. En hård skorpa och ett segt inkråm med massa hål. SÅ ljuvligt! Ser ni så goda de ser ut? Ett recept som detta är så himla bra att ha i bakhuvudet ibland. Ingen knådning krävs, så himla smidigt. Tänk att de godaste bröden görs på knådfria degar.. ;)) Och som ni vet så sitter smaken i hålen.. Så då kan ni tänka er hur gott detta bröd smakar! Det är verkligen SÅ himla gott. Enda pålägget som behövs på en skiva av detta bröd är smör. Inget annat. Brödet bakas i en het gryta i ugnen, vilket gör det extra saftigt och ger brödet en härlig struktur. Knådfria Frallor, 6 st: 12 g Jäst 3.25 dl Vatten, ljummet 6.75 dl Vetemjöl 1.5 tsk Salt - Lös jästen i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop slarvigt tills degen gått ihop. Överarbeta INTE degen! Täck bunken med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i minst 8 h. När degen jäst färdigt så sätter du ugnen på 250°C och ställer in en gryta med lock i nedre delen av ugnen. Sedan stjälper du försiktigt upp degen på ett väl mjölat bakbord. Dela degen i 6 delar. Forma varje degbit till en boll och låt jäsa på bakbänken tills ugnen blivit varm. Tag ut grytan, lägg ner så många bitar som får plats (tänk på att de jäser upp i ugnen - lämna extra plats för det) och lägg på locket. Ställ in grytan i ugnen och grädda bröden i 15 minuter. Tag sedan av locket och grädda tills bröden blivit gyllenbruna, ca. 20 minuter. Låt svalna på avsvalningsgaller. LYCKA TILL! ♥