Kalljästa Vallmofrallor. Fluffiga frukostbröd toppade med vallmo. Bakas smidigt och enkelt, jäser i kylskåp över natten och gräddas av på morgonen innan frukost. Så saftiga och goda. Kalljästa Vallmofrallor, 12 st: Ingredienser: 25 g färsk jäst - kan ersättas mot 2 tsk torrjäst 4 dl kallt vatten eller mjölk 50 g rumsvarmt smör 1 ägg 1 tsk salt 9 dl vetemjöl Garnering: 1 ägg 2 msk vallmofrön Gör så här: Börja med att lösa jästen i vattnet. Tillsätt sedan de resterande ingredienserna och arbeta ihop en smidig deg, gärna i maskin med degkrok. Stjälp upp degen på lätt mjölad bakbänk. Dela i 12 delar och rulla till tighta bollar. Lägg med jämna mellanrum på en bakpappersklädd plåt. Täck plåten med löst sittande plast (tänk på att degen måste få plats att jäsa) och ställ sedan i kylskåpet över natten - minst 6 h. På morgonen därpå: Tag ut plåten ur kylskåpet och låt stå i rumstemperatur. Sätt ugnen på 225°c över/undervärme. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda mitt i ugnen i ca. 15 minuter - tills de fått en fin, gyllene färg. Låt svalna en stund innan du skär upp dem. Hoppas att det ska smaka! ♥