<p style="text-align: center">Hej på er mina vänner!<br /> Hoppas att ni haft en fin helg och den bästa starten på denna vecka! :-)<br /> Jag har fullt upp hela veckan, bland annat med julbak.<br /> Det kokas kolor, bakas lussekatter och gräddas pepparkakor i massor här hemma just nu.<br /> Väldigt mysigt. Jag gillar denna tid på året. Det är något speciellt med Julförberedelserna.<br /> Och imorgon åker jag ner till Halmstad med min sambo.<br /> Han har köpt en till motorcykel (hur många kan en människa behöva?) som vi ska hämta där nere.<br /> Det är visserligen kanska skönt för nu är han ute i garaget och fixar en massa inför detta..<br /> Vilket betyder Fridatid här hemma! ;-)<br /> Som bekant är min sambo fortfarande sjukskriven så det gäller att jag tar tillvara varje ensam stund..<br /> Är inte van att han <em>alltid</em> är hemma!!<br /> Vi blev ju liksom inte tillsammans som ett par som alltid hänger ihop.<br /> De första åren hade vi ett distansförhållande, oj så skönt det var kan jag tycka nu i efterhand.<br /> (Förlåt hjärtat! Haha..)</p> <p style="text-align: center">Från det ena till det andra.<br /> Någonting som jag inte tänker ha någon distans till är i alla fall bakningen!<br /> Och alla hembakta bröd. SÅ himla gott!<br /> I morse svängde jag ihop två Jullimpor som blev oerhört saftiga och goda.<br /> Ingen jäst = ingen jäsning = snabbakat! :-)</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/11/img_9438.jpg"> </a><em>Jamen ser ni??<br /> </em>Det är bara SÅ himla gott!</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/11/img_9459.jpg"> </a>Ifall ni tycket om Ädelost så kan jag verkligen rekommendera en tunn skiva gräddädel till detta bröd.<br /> <em>Drömgott!</em></p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/11/img_9452.jpg"> </a>Av en smet blir det två härliga limpor.<br /> Brödet går utmärkt att frysa in och ta fram vid behov.<br /> Ju snabbare du fryser in ett bröd efter gräddning desto färskare kommer det att vara när du plockar fram det ur frysen.<br /> Jag frös in det mesta av dessa limpor (i skivor) direkt efter jag fotat dem.. :-)</p> <p style="text-align: center"><em>Juliga Limpor, 2 st:<br /> </em>5 dl Turkisk yoghurt<br /> 5 dl Vatten, kallt<br /> 2 Apelsiner, rivet skal<br /> 1.5 dl Sirap, mörk<br /> 2 msk Honung<br /> 8 dl Grahamsmjöl<br /> 6 dl Rågmjöl, grovt<br /> 2 dl Vetemjöl<br /> 1 msk Bikarbonat</p> <p style="text-align: center">1 msk Salt<br /> 0.5 msk Kanel, malen<br /> 0.5 msk Ingefära, malen<br /> 0.5 msk Kryddnejlika</p> <p style="text-align: center"><b>Gör så här:<br /> </b>Börja med att sätta ugnen på 175°C och smörj två brödformar á 1.5 liter.<br /> Blanda turkisk yoghurt, vatten, apelsinskal, sirap och honung i en stor bunke.<br /> Rör ihop de torra ingredienserna och tillsätt de till yoghurtsmeten.<br /> Rör ordentligt till en jämn smet.<br /> Fördela smeten jämnt i de två formarna.<br /> Strö över lite rågmjöl.<br /> Grädda mitt i ugnen i 1 - 1.5 h.<br /> Stjälp upp bröden på ett avsvalningsgaller direkt.<br /> Låt svalna helt innan du skär i dem.</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/11/img_9456.jpg"> </a>Sätt gärna ett fint band runt en form med ett bröd i, så har du snabbt en fin gåva att ge bort till dina nära och kära. :-)</p> <p style="text-align: center">LYCKA TILL! ♥</p>