<p style="text-align: center">Vad är ett Julbord utan ett riktigt saftigt och gott Julbröd att lägga skinkan på?<br /> Och vem har egentligen tid att vänta i flera timmar på att julbrödet ska jäsa?<br /> Det brukar inte finnas tid till sådant såhär dagarna innan Julafton.<br /> Därför kommer här ett supertips på en mix till ett Julbröd.<br /> Ingen jästid och ingen knådning. Toppen tycker jag!<br /> Jag har valt att göra en present av ingredienserna till mitt bröd.<br /> Ska sedan ge bort det till julens värdinna så att hon själv kan få baka brödet.<br /> Så himla fint! :-)</p> <p style="text-align: center"> <p style="text-align: center"> Jamen ser ni så fint?<br /> Jag har fått många frågor tidigare varför man måste fylla burkarna till max?<br /> Och det är absolut inget måste!<br /> Den enda fördelen ifall man packar ingredienserna hårt och fyller burken till max är att om burken skulle råka skakas så kommer ingredienserna fortfarande ligga i fina lager.<br /> Det är ju en ganska logisk förklaring, eller hur?<br /> Själv kan jag tycka att det är fint att inte fylla burken upp till kanten också.<br /> Som i denna burk, det är ett ganska stort mellanrum från toppen av ingredienserna till locket.<br /> Dock måste jag tänka på att inte skaka burken, för jag vill fortfarande att ingredienserna ska ligga i fina lager.. :-)</p> <p style="text-align: center"> <p style="text-align: center"> Häng en liten etikett på burken där du skrivit hur gåvotagaren ska göra för att baka sitt bröd.</p> <p style="text-align: center"> <p style="text-align: center"><i>Julebröd, 1 limpa:<br /> </i>3 dl Vetemjöl<br /> 3 dl Grahamsmjöl<br /> 0.5 dl Vetekross<br /> 1.5 tsk Bikarbonat<br /> 1.5 tsk Valfria Julkryddor<br /> 0.5 dl Strösocker<br /> 1 dl Valfria frön t.ex. Pumpa, Solros- Linfrön osv.<br /> 1.5 dl Russin/Aprikoser/Tranbär<br /> 3 dl Filmjölk<br /> 0.75 dl Brödsirap</p> <p style="text-align: center"><em>I burken:<br /> </em>Blanda vetemjöl med bikarbonat och kryddor - häll detta i botten av burken.<br /> Skaka lite lätt på burken så att lagret blir jämnt.<br /> Häll över grahamsmjöl följt av strösocker.<br /> Häll i vetekross följt av frön.<br /> Sista lagret blir russin/Aprikoser eller det du nu valt.</p> <p style="text-align: center"> <em>På etiketten:<br /> </em><em>"Häll burkens innehåll i en bunke och tillsätt 3 dl Filmjölk och 0.75 dl Brödsirap.<br /> Rör ihop en jämn smet. Bred ut smeten i en bakpappersklädd brödform.<br /> Grädda mitt i ugnen på 225°C i 45 minuter".<br /> </em></p> <p style="text-align: center"> <p style="text-align: center"> </p> <p style="text-align: center"> <p style="text-align: center">LYCKA TILL! ♥</p>