<p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/06/img_6063.jpg"> </a>Ni vet när man bakar ett bröd och känner att man aldrig någonsin mer vill baka något annat bröd?<br /> Den känslan har jag i kroppen just nu. Detta bröd blev så gott och saftigt. Och det var så enkelt att svänga ihop.<br /> Det är perfekt. För både stora och små.<br /> Min sambo som inte så jättegärna äter grovt bröd i vanliga fall älskade detta bröd, och det säger en hel del.</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/06/img_6052.jpg"> </a>Ja, dessa smörgåsar var den godaste frukosten jag ätit på väldigt, väldigt länge.<br /> Vad är väl en hotellfrukost jämfört mot detta? - Ingenting om du frågar mig.</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/06/img_6084.jpg"> </a>Nu ska ni få receptet så att ni också kan äta lika gott bröd som mig, hihi..</p> <p style="text-align: center"><em>Grovt Filmjölksbröd:<br /> </em>6 dl Rågmjöl, grovt<br /> 3 dl Havregryn<br /> 5 dl Vetemjöl<br /> 1.5 dl Rågkross<br /> 1 dl Solrosfrön<br /> 0.5 dl Sesamfrön<br /> 0.5 dl Linfrön<br /> 2 tsk Bikarbonat<br /> 1 tsk Salt<br /> 3 Morötter, fint rivna<br /> 1 dl Sirap, mörk<br /> 1 l Filmjölk</p> <p style="text-align: center"><strong>Gör så här:<br /> </strong>Börja med att sätta ugnen på 180°C och klä två brödformar, 1.5 l.<br /> Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke, tillsätt sedan morötter, sirap och filmjölk.<br /> Rör om ordentligt till en jämn smet.<br /> Fördela jämnt i formarna, garnera med havregryn och grädda i nedre delen av ugnen i 1.5 h.<br /> Låt bröden svalna en aning i formarna innan du lyfter över dem till ett avsvalningsgaller.</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/06/img_6076.jpg"> </a></p> <div class="article-content"> <div class="article-content"> <div class="article-content"> <p style="text-align: center">LYCKA TILL! ♡</p> </div> </div> </div>