Jag äter Fröknäcke nästan varje dag. Försöker att alltid ha det hemma i skafferiet. Det är så gott att du kan äta det bara som det är, dock brukar jag vilja ha på lite avokado och tomat, eller bara lite hemgjort smör. Fröknäcke, 1 plåt: 2 dl vatten 1 dl solroskärnor 1 dl linfrön 1 dl pumpakärnor 1 dl torkade rotfrukter - morötter & rödbetor 1 dl majsmjöl 0.5 dl olivolja 1 msk flingsalt Gör så här: Börja med att sätta ugnen på 150°C och klä en plåt med bakplåtspapper. Koka upp vattnet i en liten kastrull. Blanda alla torra ingredienser (utom saltet) och rör sedan ner olivolja. Rör ner det kokande vattnet och arbeta ihop en klistrig smet. Stjälp upp knäckesmeten på plåten och lägg ett bakplåtspapper över. Kavla nu ut smeten tunt så att den täcker hela plåten. Drag bort pappret och strö sedan över flingsalt. Skär smeten i rutor - detta för att du enklare ska kunna dela knäckebrödet efter gräddning. Grädda mitt i ugnen i ca. 55-60 minuter. Tag ut och låt svalna innan du delar fröknäcket i rutor. Förvaras torrt i en burk med lock. Lycka till! ♥