Enkelt och gott hemlagat knäckebröd, fullt med olika sorters fröer. Detta knäcke bakas på Majsmjöl för att även de som inte tål gluten ska kunna äta. Att baka eget fröknäcke är inte alls svårt. Du blandar fröer med mjöl, vatten och olja. Rör ihop en smidig deg som du trycker ut på en plåt och sedan gräddar i ugnen. Så enkelt är det. Det tar en stund i ugnen, men det är det värt alla gånger om. Nyttigt Fröknäcke, 25 bitar: Ingredienser: 2 dl vatten 0.5 dl pumpakärnor 0.5 dl linfrö 0.5 dl solroskärnor 0.5 dl sesamfrö 2 msk chiafrö - valfritt 2 dl majsmjöl 0.5 dl olivolja + flingsalt Gör så här: Börja med att sätta ugnen på 150°c och klä en plåt med bakplåtspapper. Koka upp vattnet. Rör ihop alla kärnor och fröer tillsammans med majsmjöl och olivolja. Tillsätt sedan det kokande vattnet och arbeta ihop en smidig deg. Lägg degen på plåten och lägg sedan på ett bakplåtspapper. Kavla ut degen så att den täcker hela plåten. Strö över lite flingsalt och skär i så stora bitar du önskar. Grädda sedan mitt i ugnen i ca. 60 minuter. Håll koll så att det inte bränns! Passa även på att göra en egen Fröknäckemix att ge bort till någon du håller kär. Perfekt julklapp om inte annat. Fröknäckemix: 2 dl mjöl - t.ex majs eller vete 2 dl blandade kärnor och frön Häll ner mjölet i en glasburk (minst 0.4 l) med lock. Fyll sedan på med fröerna. Skriv en lapp med instruktioner som du fäster på burken. "Blanda burkens innehåll med 0.5 dl olivolja och 2 dl kokande vatten. Rör ihop en smidig deg som du kavlar ut mellan två bakplåtspapper på en plåt. Toppa med flingsalt och skär i önskad storlek. Grädda mitt i ugnen på 150°c, i ca 1 h." https://youtu.be/Z2dnUM-DFm8 Missa inte filmen där ni får se mig baka just precis detta fröknäcke. Och glöm inte att prenumerera på min Youtubekanal. Kram ♥