<p style="text-align:center;">Hej fina ni. ♥<br>Tack snälla för alla fina kommentarer och meddelande jag får av er.<br>Igår var ni jättemånga här inne och det är så himla roligt!<br>Vad vore bloggen utan er.. Tack!</p><p style="text-align:center;"><a target="_blank" rel="noopener noreferrer" href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/files/2015/05/IMG_4837.jpg"> </a>Idag ska ni få ett recept på Formfranska som är sådär löjligt enkel att baka och himlans god.<br>Min favorit är att rosta hembakad formfranska. Det är så himla gott.<br>Känns så lyxigt att plocka fram sitt eget bröd till frukosten.<br>Även hemkärnat smör som jag ofta gör. Det måste ni prova!</p><figure class="image"> </figure><p style="text-align:center;"><a target="_blank" rel="noopener noreferrer" href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/files/2015/05/IMG_4821.jpg"> </a>Receptet på detta bröd är, enligt mig, helt fool proof.<br>Min sambo bakade efter mitt recept och han gjorde två fantastiskt fina och goda limpor.<br>Och om han klarar av det, så lovar jag er att ni också gör det!<br>Att han över huvud taget gjorde någonting som inte handlar om sina motorcyklar är riktigt bra.<br>Att stå och knåda en deg i köket är inte vad han brukar göra.<br>Men jag är så glad att han tycker att det ändå är roligt och att han stöttar mig i allt jag tar mig an.</p><figure class="image"> </figure><p style="text-align:center;"><a target="_blank" rel="noopener noreferrer" href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/files/2015/05/IMG_4832.jpg"> </a>Nu ska ni få receptet. ♥</p><p style="text-align:center;"><i>Formfranska, 2 limpor:</i><br>50 g Jäst<br>5 dl Vatten, fingervarmt<br>1.5 msk Honung<br>2 tsk Havssalt<br>50 g Smör, rumsvarmt<br>15 dl Kärnvete/Vetemjöl Special<br>+ 1 Ägg till pensling<br>+ Frön av olika slag</p><p style="text-align:center;"><strong>Gör så här:</strong><br>Börja med att smula jästen i en bunke till din assistent.<br>Häll över det fingervarma vattnet och rör tills jästen löst sig.<br>Tillsätt resten av ingredienserna, var försiktig med mjölet.<br>Arbeta ihop en smidig deg som släpper från bunkens kanter.<br>Täck bunken med plastfolie och låt degen jäsa i 30 minuter.<br>Stjälp upp degen på mjölat bakbord.<br>Dela den i två delar och forma varje del till en limpa.<br>Lägg i bakpapperklädda brödformar.<br>Täck med bakduk och låt jäsa i 25 minuter, sätt ugnen på varmluft 210°C, vanlig ugn 225°C.<br>Pensla de färdigjästa degarna med ägg och strö över frön, t.ex sesam & vallmo.<br>Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter.<br>Låt limporna svalna en aning i formen innan du tar ur dem och låter de svalna helt på bakgaller.</p><figure class="image"> </figure><figure class="image"> </figure><figure class="image"> </figure><figure class="image"> </figure><p style="text-align:center;">LYCKA TILL! ♡</p>