<p style="text-align: center">Hej fina ni. ♥<br /> Tack snälla för alla fina kommentarer och meddelande jag får av er.<br /> Igår var ni jättemånga här inne och det är så himla roligt!<br /> Vad vore bloggen utan er.. Tack!</p> <p style="text-align: center"><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/files/2015/05/IMG_4837.jpg"> </a>Idag ska ni få ett recept på Formfranska som är sådär löjligt enkel att baka och himlans god.<br /> <span style="font-size: 13px">Min favorit är att rosta hembakad formfranska. Det är så himla gott.<br /> Känns så lyxigt att plocka fram sitt eget bröd till frukosten.<br /> Även hemkärnat smör som jag ofta gör. Det måste ni prova!<br /> </span></p> <p style="text-align: center"> <p style="text-align: center"> <p style="text-align: center"><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/files/2015/05/IMG_4821.jpg"> </a>Receptet på detta bröd är, enligt mig, helt fool proof.<br /> Min sambo bakade efter mitt recept och han gjorde två fantastiskt fina och goda limpor.<br /> Och om han klarar av det, så lovar jag er att ni också gör det!<br /> Att han över huvud taget gjorde någonting som inte handlar om sina motorcyklar är riktigt bra.<br /> Att stå och knåda en deg i köket är inte vad han brukar göra.<br /> Men jag är så glad att han tycker att det ändå är roligt och att han stöttar mig i allt jag tar mig an.</p> <p style="text-align: center"><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/files/2015/05/IMG_4832.jpg"> </a>Nu ska ni få receptet. ♥</p> <p style="text-align: center"><em>Formfranska, 2 limpor:<br /> </em>50 g Jäst<br /> 5 dl Vatten, fingervarmt<br /> 1.5 msk Honung<br /> 2 tsk Havssalt<br /> 50 g Smör, rumsvarmt<br /> 15 dl Kärnvete/Vetemjöl Special<br /> + 1 Ägg till pensling<br /> + Frön av olika slag</p> <p style="text-align: center"><strong>Gör så här:<br /> </strong>Börja med att smula jästen i en bunke till din assistent.<br /> Häll över det fingervarma vattnet och rör tills jästen löst sig.<br /> Tillsätt resten av ingredienserna, var försiktig med mjölet.<br /> Arbeta ihop en smidig deg som släpper från bunkens kanter.<br /> Täck bunken med plastfolie och låt degen jäsa i 30 minuter.<br /> Stjälp upp degen på mjölat bakbord.<br /> Dela den i två delar och forma varje del till en limpa.<br /> Lägg i bakpapperklädda brödformar.<br /> Täck med bakduk och låt jäsa i 25 minuter, sätt ugnen på varmluft 210°C, vanlig ugn 225°C.<br /> Pensla de färdigjästa degarna med ägg och strö över frön, t.ex sesam & vallmo.<br /> Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter.<br /> Låt limporna svalna en aning i formen innan du tar ur dem och låter de svalna helt på bakgaller.</p> <p style="text-align: center"><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/files/2015/05/IMG_4833.jpg"> </a></p> <div> <div> <div> <div style="text-align: center">LYCKA TILL! ♡</div> <div></div> </div> </div> <div><span style="font-size: 13px"> </span></div> </div>