Grovt filmjölksbröd med äpple och morot. Ett bröd som bakas på 1 timme och blir galet saftigt och ljuvligt gott. Själva arbetet när du ska baka detta bröd tar knappt 10 minuter. Galet enkelt. Ett perfekt recept att plocka fram när familjen önskar hembakat bröd omedelbums. Jag har fyllt mina smörgåsar med lite färskost, sallad, avokado, basilika och brieost. Verkligen en god smörgås. Smakerna från ostarna gifter sig fint med brödets mustiga smak. Filmjölksbröd med morot & äpple, 16 bitar: Ingredienser: 4 dl havregryn 9 dl rågsikt 1.5 dl linfrön 2 dl solrosfrön 1 dl pumpakärnor 2 tsk bikarbonat 1 tsk salt 1 oskalat äpple 2 morötter 2 msk honung 6 dl filmjölk eller yoghurt Garnering: Havregryn eller frön Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175°c över/undervärme. Klä en form 25x30 med bakplåtspapper och ställ åt sidan. 2. Rör ihop alla torra ingredienser i en stor skål. 3. Grovriv äpple och morot och tillsätt det sedan i de torra ingredienserna. Rör ner honung och filmjölk, arbeta ihop en jämnt blandad smet. 4. Bred ut smeten i formen och toppa med havregryn eller frön. 5. Grädda brödet mitt i ugnen i ca. 45-50 minuter. Tag ut och låg svalna på avsvalningsgaller. Skär i jämnstora rutor när brödet svalnat. (Sedan delar du rutorna på mitten så att du får en dubblelsmörgås som på mina bilder). Jag brukar slå in smörgåsarna i lite smörpapper för att sedan packa ner dem i en picknickkorg. För visst är det så att allt ätbart smakar bättre utomhus? Mer picknick åt folket! Hoppas att ni ska gilla brödet. ♥