Filmjölksbröd är ett himmelskt gott och förvånansvärt lättbakat bröd. Brödet får en saftig karaktär av filmjölk och kräver varken knådning eller jäsning. Detta bröd bakas enkelt på endast 4 ingredienser. Jag bakade detta Filmjölksbröd på mitt grundrecept som endast innehåller 4 ingredienser. Grunden alltså. Sedan tillsatte jag linfrön, havregryn samt bytte ut hälften av vetemjölet mot rågmjöl. Det är så enkelt att baka Filmjölksbröd, och det blir gott och riktigt saftigt. Jag älskar att rosta skivor av mitt filmjölksbröd och äta till frukost och mellis! Filmjölksbröd - grundrecept, 1 limpa: Ingredienser: 5 dl filmjölk 8.5 dl mjöl 2 tsk bikarbonat 0.5 tsk salt Gör så här: Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en limpfrom (1.5 l) med bakplåtspapper. Rör sedan ihop alla ingredienser i en stor skål. Rör om tills allt blandats väl och du har en grötig smet. Stjälp upp smeten i formen och grädda sedan brödet mitt i ugnen i ca. 45 minuter. Tag ut och låt svalna på avsvalningsgallet (utan form). Variera ditt bröd: * Byt ut hälften av mjölet mot rågmjöl * Byt ut en tredjedel mot rågmjöl och en tredjedel mot graham * Tillsätt kärnor och frön - t.ex. chiafrön, solroskärnor, pumpakärnor, linfrön * Tillsätt 1 dl havregryn * Toppa brödet med gryn och frön innan gräddning I morse åt jag ett par skivor av detta filmjölksbröd med avokado, tomat, sesamfrön och kryddor. Till det en stor kopp kaffe. Så himla gott. ♥