Bröd med parmesan och basilika. Det gräddas i formar och blir härliga portionsbröd. Otroligt saftiga och smakrika. Ett nytt favoritbröd till soppa eller bara som tillbehör till vilken middag som helst. Att dela på mitten, rosa i brödrost och breda på lite salt smör är inte helt tokigt det heller. För att göra dessa veganska är det bara att använda växtbaserad ost och smör. Och pensla med vatten eller havremjölk innan gräddning. Packa dem i påsar när de svalnat helt och frys in direkt för att bevara färskheten i brödet. Tag sedan fram ur frysen och kör i mikro en snabbis innan du vill äta dem.Klicka HÄR för fler recept på goda hembakta bröd.Bröd med parmesan och basilika, 12 st:Ingredienser:3 dl vatten25 g jäst1 msk sirap 10 dl vetemjöl50 g rumsvarmt smör1 tsk saltFyllning:50 g smör2 dl riven parmesan (eller annan hårdost)1 dl basilikabladGarnering:1 ägg1 dl riven parmesan+ 20 g smör till efter gräddningGör så här:Lös jästen i ljummet vatten i bunken till din köksassistent (om du har en sådan - stor skål annars) och tillsätt sedan resterande ingredienser. Arbeta ihop en smidig deg på låg hastighet i 10 minuter.Fyllning: Rör ihop rumsvarmt smör med parmesan och basilika. Låt stå.Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och kavla ut till en rektangel (ca. 40x30 cm). Bred på fyllningen och vik degen på mitten eller i ett treslag.Skär remsor som är ca. 3 cm breda. Snitta remsorna till tre och gör vanliga treflätor av dem. Rulla ihop och lägg i muffinsformar. Låt jäsa till dubbel storlek, i ca. 60 min under bakduk.Sätt ugnen på 230°c över/undervärme.Pensla bröden med ägg och strö över parmesan.Grädda mitt i ugnen i ca. 18 minuter, tag ut och pensla med smält smör. Låt sedan svalna helt. Hoppas att det ska smaka! Missa inte att följa min instagram där jag delar recep och tips i köket.