Barkis. Bergis. Långfralla. Vallmolimpa. Limpa. Fraslimpa. Vattenlimpa. Ja ni, kärt barn har många namn. Jag väljer att kalla den Barkis. Precis som jag är uppvuxen med att limpan i affären hette. Min favoritlimpa! Tänk att den är så enkel att baka själv? Smakar till och med bättre än affärernas barkis. Vad heter dessa limpor för dig? Barkis, 2 limpor: 50 g Jäst 5 dl Vatten, fingervarmt 2 tsk Salt 2 tsk Honung 30 g mjukt Smör 12-13 dl Vetemjöl Special Gör så här: Börja med att lösa jästen i vattnet, i en bunke till din assistent. Tillsätt resten av ingredienserna. Var försiktig med mjölet - tag lite i taget. Knåda på medelhastighet i 8 minuter. Täck över med plastfolie och låt jäsa i 1 h. Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord. Dela i två delar och forma båda delarna till limpor. Lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 250°C. När ugnen är varm så penslar du bröden med vatten. Strö över vallmofrön och skär tre snitt i varje bröd. Se till att ha en riktigt vass kniv när du snittar. Sätt in plåten mitt i ugnen och kasta in 1/2 dl vatten i botten av ugnen innan du stänger. Sänk ugnen till 225°C och grädda bröden i 25-30 minuter. Låt svalna på avsvalningsgaller. LYCKA TILL! ♥