Bananbröd är ett gott bröd man helst gör av riktigt mogna bananer - gärna de du annars tänkt slänga. Bananbröd är godast att äta färskt, antingen med ett gott nötsmör på eller bara som det är. Detta bröd är verkligen galet gott! Jag äter det som snacks i små bitar när jag är ute på promenad. Perfekt att ha med i en påse i fickan. Jag brukar även ha med mig Bananbröd när jag är ute och åker bil lite längre sträckor. När energin börjar sjunka så är det perfekt att plocka fram detta bröd. Bananbröd, 1 bröd: Ingredienser: 2 bananer - gärna övermogna 1.5 dl havregryn 4 dl vetemjöl 2 dl filmjölk 2 msk smält kokosolja 2 msk honung 2 tsk bikarbonat 1 tsk kanel 0.5 tsk salt 1 dl hackad mörk choklad - valfritt Gör så här: Sätt ugnen på 200° och klä en brödform med bakplåtspapper. Skala och mosa bananerna ordentligt. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Rör sedan ner banan, fil, kokosolja och honung. Häll smeten i bakformen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 1 timme. Ta ut brödet ur formen och låt svalna på ett galler. Hoppas att det ska smaka. ♥