Äppelfrallor. Saftiga småbröd med rivna äpplen direkt från äppelträdet. Äpplet gör frallorna väldigt saftiga och ger dem en härlig syra. Ett ljuvligt frukostbröd som jag gärna rostar lite i ugnen och sedan toppar med smör och en stark ost. Lätta att baka är de också då de inte behöver knådas särskilt mycket. Degen ska röras ihop och sedan är det inte så mycket mer jobb med detta bröd. Jag gillar när det är enkelt, och det kan jag tänka mig att jag inte är ensam om? Jag valde att inte rulla mina bröd till bollar utan lät degen jäsa i en lång "korv" och delade dem sedan i trekanter. Så simpelt, och fint också tycker jag. Jag får en rustik känsla av dessa bröd, precis som jag gillar. Äppelfrallor, 15 st: Ingredienser: 30 g jäst 5.5 dl vatten 3 st äpplen, rivna 0.5 tsk salt 5 dl Grahamsmjöl 10-12 dl Fullkornsmjöl 1.5 dl solroskärnor Gör så här: Börja med att smula jästen i en bunke. Häll över vatten och rör tills jästen löst sig. Tillsätt rivna äpplen, salt, grahamsmjöl, fullkornsmjöl och solroskärnor. Arbeta ihop till en smidig deg med en slev. Degen kan bli lite kladdig beroende på hur saftiga dina äpplen är, men det är ingen fara. Låt sedan degen jäsa under plastfolie i 40 minuter. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Om degen är kladdig så arbetar du in lite mer mjöl här. Rulla ut till en lång korv och dela degen i 15 trekanter. Rulla dem snabbt i mjöl och lägg dem sedan på bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa under bakduk i ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 250°C. Snitta bröden med en vass kniv och grädda dem sedan mitt i ugnen i ca. 20 minuter, tills de fått en fin gyllene färg. Tag ut och låt svalna på ett galler innan du serverar dem. Hoppas att det ska smaka. ♥