<div style="text-align: center"> <div> Hej på er!</div> <div>Äntligen fredag, eller hur? Har ni något roligt planerat i helgen? Själv ska jag på endurotävling.<br />Det blir nog min sista tävling på ett tag, så jag ska se till att ha väldigt roligt i helgen! :-)<br />Men innan vi åker så måste jag få dela med mig av ett toppenbra recept på Focaccia.<br />Den här blev så gott att både sambon och min mamma sade att det var bland det godaste de ätit.<br />Det tar jag åt mig och tänker inte ändra i receptet. Inte än. Nu får det vara precis som det är. Himmelskt!</div> <div> </div> <div> </div> <div> </div> <div> <div> Focaccia är ett Italienskt bröd som kommer från Ligurien.</div> </div> </div> <div style="text-align: center">Det är ett vetebaserat matbröd som kryddas med salt.<br />Focacciadegen liknar i sin struktur en pizzadeg och består av mjöl med hög glutenhalt, matolja, salt, vatten och jäst. Degen bakas vanligen ut för hand och gräddas i stenugn.<br />Focaccia kan även användas som bas till pizza eller som tillbehör till andra maträtter.</div> <div style="text-align: center">Nu ska ni få ett toppenbra recept på en försvinnande god Focaccia. :-)</div> <div style="text-align: center"> </div> <div style="text-align: center">Receptet ger två plåt-stora bröd</div> <div style="text-align: center"> </div> <div style="text-align: center"><em>Focaccia:<br /></em>50 g Jäst<br />5 1/2 dl ljummet Vatten<br />1 1/2 dl Olivolja<br />3 msk Honung<br />1 msk Havssalt<br />15 dl Vetemjöl Special<br />-<br />Körsbärstomater<br />Röd Lök<br />Havssalt<br />Fetaost<br />Basilika</p> </div> <div style="text-align: center"><strong>Gör så här:<br /></strong>Börja med att smula jästen i en bunke.<br />Häll vattnet över jästen och rör om tills hela jästen löst sig.<br />Tillsätt olivolja, honung och havssalt. Rör om.<br />Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en smidig och lite lös deg.<br />Låt degen jäsa under bakduk i 45 minuter.<br />-<br />Tag fram två plåtar och pensla på rikligt med olivolja.<br />-<br />Stjälp upp degen på mjölat bakbord.<br />Dela den i två delar.<br />Lägg varje del på en varsin plåt och tryck ut degen tills den är 1-2 cm tjock.</div> <div style="text-align: center">Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.<br />-<br />Sätt ugnen på 225°C.<br />-<br />När degen är färdigjäst så trycker du ner fingrarna i den ett par gånger så att det bildas gropar.<br />Tryck sedan fast dina tomater, basilikan och rödlöken.<br />Strö över fetaost och havssalt.<br />Ringla över rikligt med olivolja.<br />Grädda bröden i mitten av ugnen i ca 20 minuter, tills de fått en gyllenbrun färg.</div> <div style="text-align: center"> </div> <div style="text-align: center"> </div> <div style="text-align: center"> </div> <div style="text-align: center"> <div> <div> Ät & Njut! </div> </div> <div> <div> </div> <div> </div> <div> <div><span> </span><span>LYCKA TILL! ♡</span></div> <div><span> </span></div> </div> </div> </div>