<div style="text-align: center"> <div> </div> <div>När jag rensade kylskåpet igår så hittade jag fyra Jästpaket med utgångsdatum 2a juni.<br />Tänkte direkt att jag var tvungen att börja baka på en gång om jag ska hinna göra slut på all Jäst innan de blir gamla.</div> <div> </div> <div> </div> <div> </div> <div> <div> </div> <div>Detta bröd blev perfekt. Saftigt, inte allt för tungt, gott och nyttigt!</div> <div> </div> <div> </div> <div> </div> <div> </div> <div> <div> <br /><em>Här ovan ser ni receptet.<br /></em></div> <div><em> </em></div> <div><em> <br /></em>Detta recept ger två stora, runda bröd.</div> <div><em><br /></em><strong>Gör så här:<br /></strong>Börja med att smula ner jästen i en stor bunke.<br />Häll över vattnet och rör om tills jästen lösts upp.<br />Tillsätt salt, sirap, solrosfrön, olja, havregryn, grahamsmjöl och vetemjölet.<br />Arbeta degen väl i en maskin.</div> <div>Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.</div> <div>-</div> <div>Stjälp upp den färdigjästa degen på ett mjölat bakbord och dela den i två delar.<br />Rundriv varje bit till ett runt bröd och lägg på en plåt med bakplåtspapper.</div> <div>Sätt ugnen på 225°C och låt bröden jäsa övertäckta i 30 minuter.</div> <div>Pensla de färdigjästa bröden med uppvispad äggvita och strö över solrosfrön.</div> <div>Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.</div> <div> </div> <div> </div> <div> </div> <div> <div> </div> <div> </div> <div> <div> <div> <div> <div> <div> <div><span>LYCKA TILL! ♡</span></div> </div> </div> </div> </div> </div> </div> </div> </div> </div> </div>