Just nu håller jag på att utveckla mitt baguettrecept. Det ligger baguetter i hela köket, dammet flyger omkring och alltsom oftast kan man finna små, små degrester i mitt hår. Men receptet blir i alla fall mycket bättre för varje gång jag utvecklar det.Och nu är jag så pass nöjd att jag vill dela med mig av det till er! Jag gör ett recept som ger 4 stora baguetter med en ganska hårt skorpa och segt inkråm.Receptet går att halvera utan problem, om man endast vill ha 2 baguetter. Ingredienser:50 g Jäst6.5 dl ljummet Vatten2 tsk Himalayasalt2 Ägg2.5 dl Vetemjöl13 dl Vetemjöl Special Gör så här:Börja med att lösa jästen i det ljumma vattnet, i en bunke till din bakmaskin/assistent.Tillsätt sedan saltet, äggen och de båda mjölsorterna.Arbeta ihop till en ganska lös, men smidig deg i ca 8 minuter på hög hastighet.Låt degen jäsa under bakduk i 1 timme.-Sätt ugnen på 250°C och sätt in din baksten, eller en plåt.-Stjälp upp degen på ett väl mjölat bakbord och dela den i 4 delar.Vrid ut baguetterna och lägg på bakplåtspapper, på en brödspade.Var väldigt försiktig med degen så att du inte punkterar luftbubblorna som jäst upp under jästiden.Innan du lägger in baguetterna i ugnen så är det bra om du kastar in 0.5 dl vatten först.Stäng luckan i 7 sekunder och skjutsa sedan in baguetterna.Låt de gräddas i 250°C de första 5 minuterna.Sänk sedan till 200°C och grädda baguetterna i ytterligare 15 minuter.-Låt bröden sedan svalna på ett galler innan du kan njuta av sommarens godaste baguetter. Eftersom att jag har tillsatt ägg i receptet så smular inte brödet lika mycket. Det blir även saftigare och får en lite bättre struktur. Bara positivt! Men givetvis kan ägget skippas för er som är allergiska. LYCKA TILL! ♡