Det blir mycket bröd i bloggen nu. Men är det någonting jag älskar så är det just nygräddat bröd! Hembakat bröd över huvud taget är det bästa som finns. Jag gillar inte längre köpt bröd från affären och börjar inse mer och mer hur mycket socker som de bröden faktiskt innehåller. Sedan är det ju himla roligt att baka bröd också, eller hur? :-) Detta recept ger 12 stora, saftiga och goda tekakor. Ingredienser:150 gram Smör8-9 dl Vetemjöl - jag tog hälften Vetemjöl & hälften Vetemjöl Special4 dl Havregryn (helst fiberhavregryn)5 dl mjölk25 gram Jäst1 msk Sirap1/2 msk Salt Gör såhär:Värm mjölken till ca 50 grader. Häll havregryn, salt och sirap i mjölken och låt svälla i ca 20 minuter. Smält smöret och rör ner i grynblandningen. Smula ner jästen och rör om ordentligt. Tillsätt mjölet lite i taget tills det blir en lös det. Jäs under bakduk till dubbel storlek i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Knåda sedan degen på ett mjölat bakbord och dela den i tolv delat och kavla ut till runda kakor, ca 1 cm tjocka. Nagga dem lite lätt mede en gaffel och jäs under bakduk på bakpapperklädda plåtar i 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna en aning innan du serverar dem med en klick smör och gott pålägg! Dessa bröd är perfekta att frysa in och tag upp när du blir sugen. LYCKA TILL! ♥