Här om dagen bakade jag Grekiskt Lantbröd, som faktiskt är ett av mina favoritbröd.Dessa bröd blev helt perfekt! Bra smak, saftigt, segt inuti med en hård skorpa runtom. - Precis som jag vill ha det. Ingredienser:30 gram färsk Jäst10 dl Vetemjöl10 dl Vetemjöl Special8 dl ljummet Vatten6 dl Surdeg av vete1 msk ljus Sirap2 msk Salt Gör så här:Smula jästen i en bunke och häll på vattnet. När jästen har löst sig så tillsätter du salt, surdeg och sirap.Blanda båda mjölsorterna och tillsätt sedan lite mjöl i taget och knåda degen på medelhastighet i maskin i cirka 15 minuter - tills degen är mjuk och elastisk.Om du inte har en bakmaskin och ska knåda degen för hand så tar det dubbelt så lång tid.Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek, ca 2 timmar.Sätt ugnen på 250°C och ha din baksten (eller en plåt) i ugnen hela tiden.Knåda degen och baka ut den till två runda bröd och lägg dem på ett varsitt bakplåtspapper. Strö över vetemjöl och jäs under bakduk till dubbel storlek, i cirka 1½ timme.Snitta sedan bröden genom att dra ett par snitt med en snittkniv eller ett rakblad. Lägg sedan in ett av bröden (gräddas inte tillsammans) på stenen/plåten i ugnen och släng in 1 1/2 dl vatten på ugnsbotten (detta gör man för att brödet ska få en fin skorpa). Sänk värmen till 220 grader och grädda brödet i ca 40 minuter, de ska få ordentligt med färg.Om du vill kan du kolla innertemperaturen på brödet som ska vara 98°C när det är klart. Serveras gärna med lite marmelad & ost. Eller som brytbröd till salladen som badar i Olivolja! LYCKA TILL! ♥