<div style="text-align: center"> <div> </div> <div>Eftersom att jag har så himla mycket äpplen hemma just nu så kommer det bli en del äppelrecept på bloggen.<br />Det tror jag inte att ni har något emot då jag antar att många av er också har en del äpplen hemma.</div> <div> </div> <div> </div> <div> </div> <div> <div> </div> <div>Som nummer två av mina äppelrecept är Äppelfrallor.<br />Det bästa är inte bara att det smakar underbart gott och blir otroligt saftigt, utan även att det knappt krävs någon knådning alls. Hur bra är inte det egentligen?</div> <div> </div> <div> </div> <div> </div> <div> <div> </div> <div>Jag tänkte dela med mig av receptet till er, och hoppas att ni kommer gilla brödet lika mycket som jag gör.</div> <div> </div> <div>Receptet ger 17 st frallor á 100g.</div> <div> </div> <div><em>Äppelfrallor:<br /></em>50 g Jäst<br />5 1/2 dl Vatten<br />3 st Äpplen, rivna<br />0.5 tsk Salt<br />2 msk Matolja<br />5 dl Grahamsmjöl<br />12-14 dl Vetemjöl<br />-<br />Toppas med valfria frön</p> </div> <div><strong>Gör så här:<br /></strong>Börja med att smula jästen i en stor bunke.<br />Häll över ljummet vatten och rör tills jästen löst sig.<br />Tillsätt grahamsmjöl, matolja och vetemjöl.<br />Arbeta ihop degen med en slev eller slickepott.<br />Tillsätt rivna äpplen och salt.<br />Jobba ihop till en smidig deg.<br />Degen kan bli lite kladdig beroende på hur saftiga dina äpplen är, men det är ingen fara.<br />Låt sedan degen jäsa under bakduk i 40 minuter.<br />-<br />Stjälp upp degen på mjölat bakbord.<br />Om degen är kladdig så arbetar du in lite mjöl här.<br />Dela degen i 17 delar och rulla dem till bollar.<br />Jag vägde mina för att få ganska jämna frallor, men det är så klart valfritt.<br />Lägg bollarna på en plåt med ganska bra mellanrum.<br />Låt jäsa under bakduk i ytterligare 30 minuter.<br />-<br />Sätt ugnen på 250°C.<br />Pensla de färdigjästa frallorna med vatten och strö över t ex. solrosfrön.<br />Grädda frallorna i mitten av ugnen i 12-13 minuter.<br />Låt sedan svalna på ett galler.<br />-<br />Detta bröd går utmärkt att frysa in.</div> <div> </div> <div> </div> <div> </div> <div> <div> <div> </div> <div> </div> <div> </div> <div> </div> <div> </div> <div><span> </span><span>LYCKA TILL! ♡</span></div> <div><span> </span></div> </div> </div> </div> </div> </div>