Idag är det Surdegens dag! Vilket så klart ska "firas" med ett recept på ett himmelskt Surdegsbröd! :-) Ingredienser:500 g Vetemjöl 500 g Vetemjöl Special 7 dl Vatten 35 g Havssalt 100 g Vetesurdeg Gör så här:Börja med att hälla vatten, salt & Vetemjöl Special i en stor bunke. Blanda om med en stor träslev alt. slickepott innan du häller i surdegen. Blanda om lite till och häll sedan i Vetemjölet.Rör ihop till jämn en deg.Täck över bunken och låt degen jäsa i 2 h i rumstemperatur.- När degen jäst färdigt stjälper du upp den på ett bakbord och viker den lite lätt så att den spänns. Lägg då ner degen i en väl mjölad jäskorg. Ställ sedan jäskorgen i en plastlåda med lock - och in i kylskåpet. Låt degen jäsa i kylskåpet över natten.-Sätt ugnen på 250°C ca en timme innan du ska grädda brödet. Sätt in en baksten, alt. plåt i ugnen.Vänd upp degen på en bakspade och snitta den. Skjutsa sedan in den i ugnen, och spraya in lite vatten i botten av ugnen.Grädda i 250°C i 5 minuter innan du sänker till 200°C och gräddar ytterligare 25-30 minuter. Innertemperaturen i brödet måste passera 95°C för att brödet ska bli klart.Låt sedan brödet svalna på ett galler innan du skär i det. LYCKA TILL! ♥