Alltså. Jag måste berätta om min mans födelsedagspresent. En Pizzaugn. Uuni 3 heter den. Vi skulle ha fått hem den i tisdags när han fyllde år, men den blev försenad och kom först fredags. Så när vi hämtat den på posten så satt vi igång med pizza direkt. Degen hade Robert förberett innan då den skulle jäsa i 2 timmar. Och på tal om degen så har han knåpat ihop det bästa recept på pizzadeg någonsin. Jag var liksom lite i chock när jag fick känna på degen. SÅ elastisk och fin. Till och med den allra första pizzan blev perfekt. Vi köpte färdig Pizzasås (tomatsås) från Mutti denna gång. Den har en bra innehållsförteckning och blir som att göra egen. Så den rekommenderar jag verkligen! Bara att öppna burken och breda på ett lager. Sedan Mozzarella. Viktigt att krama ur den ordentligt så att pizzan inte blir vattnig i onödan. Inte för mycket mozzarella! Ugnen eldas med Pellets som är små bitar av pressat trä. Det tar ca. 10 minuter för ugnen att uppnå sin temperatur som är 500°c. Sjukt varmt! Ni ser även pizzastenen i bilden. Det är en sten som naturligtvis finns med i kartongen när en beställer pizzaugnen. Det är på den stenen som pizzan gräddas. När pizzan skjutsas in i ugnen så gäller det att vara på sin vakt. Var femtonde sekund ska den nämligen snurras en kvarts varv. Det är för att den ska gräddas jämnt runtom hela kanten. Fyra gånger ska det upprepas, så alltså tar det endast 60 sekunder att grädda en pizza i denna ugn. Magiskt! Denna pizza gräddades i exakt 56 sekunder och ni ser ju hur PERFEKT den blev. Lite bränd i kanten, botten är galet krispig och ändå lite seg. Mozzarellan har precis smält. Ja. Det blev så himla gott. När pizzan är klar så ringlar vi över lite olivolja, och sedan på med lite basilika och körsbärstomater. Det är precis som att i det enkla bor det goda. På tal om det goda.. Nutellapizza blir det till efterrätt varje gång vi gräddat pizza nu. GALET god! Ni måste prova! Funkar även med smält choklad om ni inte tål Nutella. Ni ser ju vilken härlig deg vi jobbar med. Ni är många som önskat lite mer fakta om ugnen. Pizzaugnen heter Uuni 3. Det är en portabel pizzaugn som står på tre ben, vilket är super för då blir den enklare att ta med ut på äventyr då den kan stå på de allra flesta underlag utan att bli ostabil. Den väger 12.5 kilo och är otroligt enkel att montera ihop. Överlag så är det en väldigt enkel pizzaugn att arbeta med. Och den ger som ni sett helt galet bra Pizza. Förutom att grädda pizza i denna ugn så kan en även grilla kött, fisk och grönsaker på nolltid med perfekt yta. Idag ska vi prova att baka Pitabröd i ugnen, tror det kommer bli SÅ bra. Jag köpte denna Pizzaugn hos Bagaren & Kocken. Jag såg precis att den är på extrapis just nu - 2979 kr (3295). Pellets ingår inte i det priset utan det får en köpa vid sidan. Och det funkar med vilken pellets som helst, jag vet att t.ex. granngården har en stor säck pellets för en liten peng. När jag köpte ugnen så köpte jag även till ett väderskydd, pellets såklart, en extra uuni pizzaplåt (en ingår i ugnen) samt en pizzaspade. Det nödvändigaste är såklart ugnen och pellets. Inget av det andra är något måste. Hoppas att jag besvarat era frågor nu! Har ni fler frågor så får ni jättegärna fråga i kommentarsfältet. Och glöm inte att följa mig på instagram för fler uppdateringar och filmklipp på denna fantastiska ugn! Önskar ni recept på Pizzadegen och lite mer info om själva pizzorna samt ingredienserna? Glöm inte att klicka på hjärtat här nedan om ni gillar inlägget. ♥