<figure class="image"> </figure><p style="text-align:center;">Här om dagen bjöd jag in till ett riktigt Kak-kalas.<br>Har bakat många olika sorters kakor och behövde bli av med dem.<br>Dessa gick åt som smör i solsken. De är riktigt saftiga och supergoda.<br>Som en sockerkaksbotten med jordgubbssylt och smuldeg.<br>Ursprungsreceptet på dessa ljuvliga rutor kommer ur boken <i>Sju sorters kakor</i>.</p><p style="text-align:center;"><i>Syltrutor, ca. 20 st:</i><br>4.5 dl Vetemjöl<br>1 dl Strösocker<br>1 msk Bakpulver<br>150 g Smör, rumsvarmt<br>1 Ägg<br>1 tsk Vaniljsocker<br>-<br>2.5 dl Sylt av valfri smak<br>-<br>50 g Smör<br>2 dl Havregryn<br>1 dl Strösocker<br>1 tsk Vaniljsocker</p><p style="text-align:center;"><strong>Gör så här:</strong><br>Börja med att sätta ugnen på 200°C och klä en långpanna, ca 20x30 cm. med bakplåtspapper.<br>Blanda de torra ingredienserna till kakan och arbeta in smör och ägg.<br>Tryck ut degen i långpannan.<br>Bred över sylten.<br>Blanda samma alla ingredienser till smuldegen och strö det sedan över kakan.<br>Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 20 minuter.</p><p style="text-align:center;"><a target="_blank" rel="noopener noreferrer" href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/07/img_6312.jpg"> </a></p><p style="text-align:center;">LYCKA TILL! ♡</p>