<p style="text-align: center"><a href="https://files-aller-blogger-platform.aws.aller.com/uploads/sites/197/2025/09/img-6325-e1466544038263.jpg"> </a>Här om dagen bjöd jag in till ett riktigt Kak-kalas.<br /> Har bakat många olika sorters kakor och behövde bli av med dem.<br /> Dessa gick åt som smör i solsken. De är riktigt saftiga och supergoda.<br /> Som en sockerkaksbotten med jordgubbssylt och smuldeg.<br /> Ursprungsreceptet på dessa ljuvliga rutor kommer ur boken <em>Sju sorters kakor</em>.</p> <p style="text-align: center"><em>Syltrutor, ca. 20 st:<br /> </em>4.5 dl Vetemjöl<br /> 1 dl Strösocker<br /> 1 msk Bakpulver<br /> 150 g Smör, rumsvarmt<br /> 1 Ägg<br /> 1 tsk Vaniljsocker<br /> -<br /> 2.5 dl Sylt av valfri smak<br /> -<br /> 50 g Smör<br /> 2 dl Havregryn<br /> 1 dl Strösocker<br /> 1 tsk Vaniljsocker</p> <p style="text-align: center"><strong>Gör så här:</strong><br /> Börja med att sätta ugnen på 200°C och klä en långpanna, ca 20x30 cm. med bakplåtspapper.<br /> Blanda de torra ingredienserna till kakan och arbeta in smör och ägg.<br /> Tryck ut degen i långpannan.<br /> Bred över sylten.<br /> Blanda samma alla ingredienser till smuldegen och strö det sedan över kakan.<br /> Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 20 minuter.</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/07/img_6312.jpg"> </a></p> <div class="article-content"> <div class="article-content"> <p style="text-align: center">LYCKA TILL! ♡</p> </div> <div class="meta"></div> </div>