<p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/06/img_5529.jpg"> </a>Nu tänkte jag dra igång en liten utmaning som jag hoppas att ni vill hänga med på!<br /> Vi ska tillsammans starta en varsin surdegskultur (surdegsgrund) som vi sedan kommer kunna baka ljuvligt goda bröd och bullar på.<br /> Är ni med mig?</p> <p style="text-align: center"><strong>Surdegskultur:<br /> </strong>1 dl Vatten, fingervarmt<br /> 0.5 dl Rågmjöl, fint ekologiskt<br /> 0.5 dl Vetemjöl, ekologiskt<br /> + En glasburk som rymmer 0.5 l, minst.<br /> + En gaffel att röra om med.</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/06/img_5531.jpg"> </a>Ös i vatten och de båda mjölsorterna i burken.</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/06/img_5538.jpg"> </a>Rör om ordentligt så att det inte finns några spår av mjölklumpar.<br /> Konsistensen ska vara "tjock pannkakssmet".</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/06/img_5542.jpg"> </a>Lägg på locket, men förslut det inte helt, utan låt det ligga på löst.<br /> -<br /> Ställ nu burken på en varm plats, ca. 22 grader.</p> <p style="text-align: center"><em>Nu har ni klarat av dagens uppgifter!<br /> Vi ses igen imorgon eftermiddag/kväll, då är det dags att mata vår surdeg!<br /> </em></p> <div class="article-content"> <div class="article-content"> <div class="article-content"> <div class="article-content"> <div class="article-content"> <div class="article-content"> <div> <div> <div> <div style="text-align: center">LYCKA TILL! ♡</div> <div></div> <div></div> <div></div> <div></div> </div> </div> </div> <div></div> </div> </div> </div> </div> </div> </div>