<p style="text-align: center">Hello! ♥<br /> Jag vet inte vad det är för fel på mig, men jag vill bara stå i köket hela dagarna för att koka Julgodis.<br /> Det är SÅ roligt, blir SÅ gott och sprider en ljuvlig doft i hela kvarteret.<br /> Det jag saknar nu är <em>snö</em>. Massor!<br /> Det är inte många känslor som slår den en känner när den första snön faller ner från himlen.<br /> Längtar ni till snön kommer?<br /> -<br /> I alla fall, snö eller inte snö.<br /> Nu har jag kokat Julkola.<br /> Min absoluta favorit faktiskt. Den blir precis så som en hemkokt kola ska vara.</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/11/img_9211.jpg"> </a>Igår slog jag in kola hela eftermiddagen.<br /> Det är någonting särskilt med att sitta vid bordet och paketera in dessa små godisar i smörpapper.<br /> Snöra ett snöre runtom och sedan lägga ner i en fin kakburk.<br /> Ja, jag älskar det! :-)</p> <p style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/11/img_9215.jpg"> </a>Denna kola är ganska Salt.<br /> Inte <em>för</em> salt. Utan perfekt salt.<br /> Jamen ni vet, en söt kola möter lite salt och Vanilj.. Åh, ja!</p> <p style="text-align: center"><em>Salt Smörkola med Vanilj:<br /> </em>100 g Smör<br /> 2 dl Vispgrädde<br /> 2.5 dl Strösocker<br /> 1 dl Sirap, ljus<br /> Frön ur 1/2 Vaniljstång.<br /> 0.5 tsk Flingsalt<br /> + extra Flingsalt på toppen</p> <div style="text-align: center"></div> <div style="text-align: center"><strong>Gör så här:</strong><br /> Koka samma alla ingredienser i en kastrull.<br /> Koka kolan på medelhög värme till den klarar kulprovet (info längre ned) och rullas till en ganska mjuk kula.<br /> Rör om i kolan med jämna mellanrum.<br /> Smörj en brödform med olja och häll den färdiga kolasmeten där i.<br /> Låt stelna en aning innan du strör över flingsalt.<br /> Låt sedan stelna i rumstemperatur i ett par timmar innan du skär kolan i bitar.<br /> Slå sedan in kolorna i smörpapper och förvara i en kakburk.</div> <div style="text-align: center"> -</div> <div> <div style="text-align: center"><em>* Kulprovet:<br /> </em>Droppa lite smet i ett glas med kallt vatten.<br /> Tag upp smeten med fingrarna och försök rulla till en ganska mjul kula.</div> <div style="text-align: center">Blir det en kula så är smeten klar, annars får den koka lite till.</div> </div> <div style="text-align: center"></div> <div style="text-align: center"></div> <div style="text-align: center"></div> <div style="text-align: center"></div> <div style="text-align: center"><a href="https://fridasbakblogg.se/wp-content/uploads/2015/11/img_9208.jpg"> </a></div> <div style="text-align: center"></div> <div style="text-align: center"></div> <div style="text-align: center"></div> <div style="text-align: center"></div> <div style="text-align: center"></div> <div style="text-align: center"></div> <div style="text-align: center"></div> <div style="text-align: center"></div> <div style="text-align: center"></div> <div style="text-align: center"></div> <div style="text-align: left"><strong>Tips på annan Kola:<br /> </strong><em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2015/11/12/citronkola/" target="_blank" rel="noopener">Citronkola</a></em><br /> <em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2014/12/21/2014_december_saffranskola/" target="_blank" rel="noopener">Saffranskola</a></em><br /> <em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2014/12/17/2014_december_kardemummakola-med-vanilj-havssalt/" target="_blank" rel="noopener">Kardemummakola med Vanilj & Havssalt</a></em><br /> <em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2014/12/10/2014_december_himmelsk-smorkola-med-vanilj/" target="_blank" rel="noopener">Himmelsk Smörkola</a></em><br /> <em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2014/11/24/2014_november_hemgjorda-smorkolakarameller/" target="_blank" rel="noopener">Smörkolakarameller</a></em><br /> <em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2014/08/29/2014_august_caramallows/" target="_blank" rel="noopener">Caramallows</a></em><br /> <em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2013/11/27/2013_november_sveas-julkola/" target="_blank" rel="noopener">Sveas Julkola</a></em><br /> <em><a href="http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/2014/11/26/2014_november_sega-dumlechips-med-jordnotter/" target="_blank" rel="noopener">Sega Dumlechips med Salta nötter</a></em></div> <div style="text-align: center"></div> <div style="text-align: center"></div> <div style="text-align: center"></div> <div style="text-align: center"></div> <div style="text-align: center"></div> <div style="text-align: center">LYCKA TILL! ♥</div>